Garantáltan dugó lesz Budakeszin

2014.02.17. 06:51

Hétfőn kezdődik és április közepéig tart Budakeszi nagy átmenő forgalmat lebonyolító Fő utcájának a rekonstrukciója, emiatt néhány buszjárat megállóját áthelyezik, és átmeneti torlódások is lehetnek – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közlése szerint a kivitelező Strabag Kft. első ütemben a buszmegállók burkolatát újítja fel, ezt követi az útburkolat felmarása és aszfaltozása. Az aszfaltozást éjszaka végzik majd, hogy a legforgalmasabb reggeli órákban – fél kilencig – lehetőség szerint ne legyenek fennakadások a többnyire zsúfolt útszakaszon – mondta az osztályvezető.

A buszmegálló öblök lezárása miatt a buszok a normál forgalmi sávban állnak majd meg, kisebb-nagyobb torlódásokat okozva, így több idő kell majd a környéken lakók munkába, iskolába járásához.

Budakeszi Fő utcája eddig is túlterhelt volt, reggelente Budapest felé rendzseresek a dugók, ezért a felújítás során igyekeznek elkerülni, hogy a helyzet tovább romoljon. A reggeli csúcs idején mindkét irány teljes hosszában szabad lesz, a napközbeni burkolatmarási munkálatok miatt pedig csak rövidebb terelést alakítanak ki. Ennek a módszernek köszönhetően napközben csak minimális fennakadásra lehet számítani.

Ideiglenes buszmegállók

A buszmegállók építésének idejére ideiglenes megállókat jelölnek ki, de ez a változás a buszok menetidejében lényeges változást nem jelent.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Széll Kálmán térre közlekedő 22-es, 22/A-s és 222-es nappali, valamint a 922-es éjszakai járat Szanatórium utca (Vadaspark) és Dózsa György tér közötti megállóját 30-80 méterrel odébb helyezik.

A 8102-es jelű, több mint két kilométernyi mellékút felújítása mintegy nettó 240 millió forintba kerül.