5,5 évet kapott a szegedi sebészt kis híján agyonverő portás

2014.02.18. 14:00

A szegedi táblabíróság jogerősen öt és fél év börtönre ítélte azt a portást, aki 2010-ben egy évadzáró bankett után összevert egy sebész főorvost, írja az MTI. A férfi most 58 éves, legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

A bulit az egyik étteremben tartották december 11-én. A portás berúgott, és már a helyszínen összeveszett valakivel, aki megütötte őt.

Éjfél után a klinika egyik főorvosa hazaindult, a taxira várt az étterem előtt. A portás egy borosüveggel hátulról többször fejbe csapta. Az orvos a földre került, de még ekkor is ütötte.

A támadót végül a kollégái állították le. Az orvos több ujja eltört és koponyaűri sérüléseket szenvedett, ami miatt az élete veszélybe került. Tíz hét alatt gyógyult fel sérüléseiből, de kezében maradandó fogyatékosság alakult ki, ami miatt nem tud úgy dolgozni, mint korábban.

A portás azt állította, hogy nem emlékszik a történtekre. Az utolsó szó jogán elmondta, nem érzi magát bűnösnek, és szándékosan senkinek sem akart sérülést okozni.