Három börtönőr akarta a debreceni femme fatale-t

2014.02.18. 13:19

Bizarr szerelmi négyszög bontakozott ki a debreceni börtönben az elmúlt években: három börtönőr is beleszeretett egy nőbe, aki férje brutális meggyilkolása miatt életfogytiglani büntetését tölti az intézményben, és aki a gyulai börtönben már elcsábított két őrt. A debreceni férfiakat hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség, írja az MTI.

A debreceni történet 2010-ben kezdődött, amikor egy volt törzsőrmeseter (a harmadrendű vádlott) levelezni kezdett a nővel, majd le is feküdt vele. Később, hogy kedveskedjen neki, különféle tárgyakat dobott be a cellájába, és egy rádiós kívánságműsorban számokat küldött neki. 

Néhány hónappal később egy másik őr (a másodrendű vádlott) is rendszeresen keresni kezdte a kapcsolatot ugyanazzal a nővel. A vádirat szerint szerelmi viszony alakult ki köztük, a cellában intim kapcsolatba is kerültek, illetve szexuális tartalmú leveleket is küldözgettek egymásnak.

A harmadik őr (az elsőrendű vádlott) csak bepróbálkozott a nőnél – azt mondta neki, hogy „bejössz” –, de nem igazán járt sikerrel. Pedig ő is kedveskedett kisebb ajándékokkal, sőt, a nő családját is megkereste, hogy csomagokat jutasson be neki. 

Az ügyészség az őröket folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel vádolja. A zeneszámküldős harmadrendű vádlott és a pórul járt elsőrendű vádlott tagadta, hogy kapcsolatban állt volna a nővel. A másodrendű vádlott is csak részben ismerte el bűnösségét. Elmondta, hogy valóban levelezett a nővel, a levélváltás egy idő után szexuális tartalmat is kapott, de testi kapcsolat nem volt közöttük.

A bíróság meghallgatja a börtönőröket elcsábító nőt is. A férje brutális meggyilkolása miatt tavaly tavasszal jogerősen életfogytiglanra ítélt asszonynak nem ez az első ilyen ügye. Tavaly szeptemberben zárult le a tárgyalás két gyulai börtönőr ügyében, őket a bíróság felmentette a hivatali visszaélés és szolgálatban kötelességszegés vádja alól. Az egyik börtönőr a vád szerint szexelt a nővel, a másik pedig tudott erről.