Rogán észrevette, hogy lefotózták Habonnyal a Tokióban

2014.02.18. 15:09

Napok óta követi egy politikai paparazzo Rogán Antalt. A Fidesz frakcióvezetője az Indexnek elmondta, hogy a hétvégén vette észre a nyomában járó fotóst, aki találkozói, magán- és politikai programjai alatt is felvételeket készít róla.

A Rogán számára ismeretlen férfi hétfőn délben is lefotózta, amikor Habony Árpáddal, a miniszterelnök tanácsadójával ebédelt. „Az ebéd a Széchenyi téren található japán étteremben, a Tokióban zajlott, a képeket pedig nyilván valamilyen leleplező szándékkal próbálják majd nyilvánosságra hozni, bár nekem nincs titkolnivalóm” – mondta Rogán, hozzátéve, hogy egy másik belvárosi hely árszínvonalára célozgatva már meg is kereste az egyik baloldali internetes blog.

A politikus azt feltételezi, hogy a folyamatos megfigyelésnek tudható be az is, hogy az ellenzéki politikusok szinte azonnal információt kaptak arról, hogy a napokban nem a vagyonnyilatkozatában szereplő Audi A3-ast használta. Éppen Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte a Twitteren hétfőn, hogy Rogánt egy új Audi A6-os kombival látták a belvárosban.

Rogán kijelentette: azért került hozzá az A6-os, mert a 2011 óta tartós bérletben használt A3-as sebességváltója felmondta a szolgálatot, és a tulajdonos – az ország egyik legnagyobb flottakezelő cége – a javítás idejére egy csereautót biztosított számára. A fideszes politikus szerint az is elképzelhető, hogy végleg lecseréli a meghibásodott autót a nagyjából kétéves Audi kombira, mert annak bérleti díja nem sokkal magasabb az eddiginél, és a család számára is szükség van egy nagyobb autóra.

Rogán elmondta, hallott azokról a pletykákról is, hogy felesége egy Audi terepjáróval közlekedik. „A családnak csak egyetlen autója van, meg lehet nézni a garázsunk” – szögezte le a frakcióvezető. A politikai programokra Rogánt a képviselőcsoport VW Transporter kisbusza szállítja.