Megvan, ki szállt rá Rogán Antalra

2014.02.19. 11:45

Az Index kedden új Audija miatt kereste meg Rogán Antal fideszes frakcióvezetőt, miután többen is jelezték, hogy a politikus az utóbbi napokban egy olyan A6-ossal közlekedett a Belvárosban, amely nem szerepelt a január végén leadott vagyonbevallásában.

A bevallás szerint Rogán 2011-ben szerzett be egy Audi A3-ast, amelyet tartós bérleti szerződéssel használ. A fideszes politkus elmondta, hogy autója szervizbe került, ezért egy csereautót kapott a bérbeadó cégtől.

Rogán szerint az autóváltásáról azért értesülhettek rövid időn belül többek között ellenzéki politikusok is, mert a napokban egy fotós kezdte követni, aki magán- és munkaprogramjairól is próbált képeket készíteni nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy a kampányban felhasználják majd.

Az Index információi szerint az Egyenlítő blog egyik munkatársa volt az, aki a napokban Rogán nyomába szegődött, és a magyar politikában még szokatlan paparazzo módszerekkel fotózott többek között akkor is, amikor a frakcióvezető Habony Árpád társaságában egy japán étteremben fogyasztotta el ebédjét.

Az MSZP-hez közel álló Egyenlítő blog korábban is közölt olyan fotókat, amelyek kellemetlen helyzetbe hoztak több, a kormányoldalhoz kötődő közszereplőt, politikust. A blogon jelentek meg  például olyan képek az MVM vezérigazgatójának feleségéről, amelyek azt bizonyították, hogy többször is magáncélra használta férje hivatali autóját. Három éve az Egyenlítő mutatta be Lázár János V10-es luxus Audiját is, majd pedig azt, hogy az - akkor még frakcióvezetőként használt - autón lézerblokkoló szenzorai láthatóak.