Március 29-re mozgósít a Békemenet

2014.02.20. 15:30

A Civil Összefogás Fórumának csütörtökön megjelent kiáltványában március 29-re hirdette meg a következő Békemenetet, és arra kért mindenkit, hogy mozgósítsa ismerőseit.

Korábban Bencsik András egy vezércikkben már megszellőztette a választási Békemenet időpontját, ő azonban azt is hozzátette, hogy a jobboldalnak a paksi szerződésért kell vonulnia. Ez a téma azonban nyilván necces a kormány számára, ezért gyorsan ejtették. A deklarált cél most már a „magyar-magyar kiegyezés”, és a „nemzetépítés”.

A kiáltvány – a Miniszterelnök Úr évértékelőjének mintájára - egyfajta visszatekintést is tartalmaz az elmúltnégyévre. 2010 óta a CÖF szerint „a magyarországi civil társadalom aktivitása fokozódott”, és nem csak a „kultúra, sport, hobbitevékenységek” szintjén. Mert a kormány szlogenjeit változtatás nélkül zászlajára tűző,fideszes pénzből tevékenykedő CÖF például „civil kurázsival” ellenőrizte a hatalmat, melyhez „ajánlásokat és bírálatokat” is intézett. Mi ugyan egyetlen kritikai megszólalást sem találtunk eddig tőlük, de ha önök igen, akkor küldjék el nekünk!

Azért persze a kormány alapvetően jól teljesített: „egyre szélesebbre tárta ki az együttműködés kapuit”, így a CÖF nem csak a törvényalkotás munkájában, hanem „természetes módon” a nemzetstratégia végrehajtásában is részt vehetett. Az óriási nemzetben gondolkodás aztán „meghozta a társadalmi és gazdasági eredményeket” is. Ezért a Civil Összefogás Fórum, a Civil Együttműködési Tanácskozás, a Szellemi Honvédők és a Békemenet közös tábora „Európának is példát mutat”, hogyan is kell „civilként a hatalmat befolyásolni”.