Utcára megy az ellenzék március 15-én

2014.02.21. 13:27
Legutóbb tavaly október 23-án ünnepelt együtt a baloldali ellenzék, de akkor még egymással voltak elfoglalva.

Utcára megy az Összefogás március 15-én, egy színpadon lesz az MSZP-s Mesterházy Attila, az Együtt-PM-es Bajnai Gordon és Szabó Tímea, a DK-s Gyurcsány Ferenc és a Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor – tudatta a szocialista párt sajtóosztálya. 

„Az 1848-as forradalom örököse a szabad, demokratikus Magyarország, ezért aki ott lesz, hozzájárul a kormányváltást akaró polgárok közös céljához: az új Magyar Köztársaság megteremtéséhez” – írták közleményükben.

Legutóbb tavaly október 23-án, a Műegyetem rakparton ünnepelt együtt a baloldali ellenzék, de annak rossz vége lett: Gyurcsány – ahogy több előtte felszólaló egykori politikus, például Kuncze Gábor, Bokros Lajos vagy Fodor Gábor – arról beszélt a színpadon, hogy az ellenzéknek mindenképpen össze kell fognia, és az addig megkötött együttműködés, amelynek csak az MSZP és az Együtt 2014-PM a része, nem lesz elég ahhoz, hogy leváltsák Orbán Viktor kormányát. Mesterházyék akkor nagyon berágtak Gyurcsányra, de ez már a múlt, miután idén megszületett a megállapodás, és már a DK, sőt a Magyar Liberális Párt is csatlakozhatott az összefogáshoz.