no

Csákberényben jön ki a 4-es metró?

2014.02.24. 11:25

A Metróért Egyesület Facebook-oldalán tűnt fel néhány fotó egy leselejtezett BKV-s metrókocsiról, ami Csákberény határában furcsa pozícióban várja további sorsát. A félig a földbe ásott síneken álló orosz kocsiról a Metróért Egyesület sem tud semmit, bejegyzésében arra kéri a követőket, hogy ha valakinek van információja a járműről, ossza meg velük.

Forrás: Fővárosi blog via Metróért Egyesület
Forrás: Fővárosi blog via Metróért Egyesület

Lapunk felhívta a település önkormányzatát, ahol a helyi lap szerkesztőjéhez irányítottak. Beke Dóra, a Csákberényi Hírek szerkesztője elmondta: sűrű homály fedi, mit keres ott a metrókocsi, ki, milyen céllal helyezte el a község határában. A helyi lakosok találgatnak, van aki azt mondja, hogy a furcsa installáció azt üzeni, hogy Csákberényben jön majd ki a 4-es metró, mások szerint pedig a terület új tulajdonosa helyezte el oda valamilyen célból.

Forrás: Fővárosi blog via Metróért Egyesület
Forrás: Fővárosi blog via Metróért Egyesület

Az ingatlanon, ahol most a kocsi látható, korábban villaparkot és golfpályát akartak építeni, de a beruházás 5-6 éve megállt. A terület azóta is ugyanabban az állapotban van. Mint arról beszámoltunk, a BKV már 2009-ben tervezte az Alstom metrókocsik megérkezése miatt feleslegessé vált orosz EV és EV3 típusú metró kocsik értékesítését. A cég tavaly nyárig összesen 24 metrókocsit adott el 456 ezer és 860 ezer forint közötti áron. A csákberényi metró is valószínűleg ezek között lehet.

Ha olvasóink közül bárkinek van ötlete, hogy került Csákberénybe a leselejtezett metrókocsi, írja meg kommentben!

Frissítés: 

A metrókocsi installálója a következőt üzente lapunknak:

A kocsi megvásárlásnak kettős célja volt:

1. Zsemlye Ildikó "A Földből kitörő metrókocsi" művészi alkotásának "főszereplője".

2. Az utókornak megőrizni egy darabot az orosz járművekből, megmenteni a 144. metrókocsit a fémhuladékká válástól, a megsemmisüléstől.