Vona csúnyán beszólt Rogánnak

2014.02.24. 22:06

Nyílt levélben kért magyarázatot Rogán Antal Fidesz frakcióvezetőtől Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, amiért Rogán a hétvégén kijelentette: ősszel nem támogatják a Fideszes gyöngyösi polgármester, Faragó László jelölését, mivel Faragó aláírta Vona ajánlóívét is.

"A választójogi törvényt, amely lehetővé teszi, hogy egy állampolgár több jelölt indulásához is hozzájárulhasson aláírásával, nos, szeretném emlékeztetni: ezt önök hozták. Ön személy szerint többször érvelt az Országgyűlésben ennek az intézménynek a nagyszerűsége mellett. Ugye nem változott meg az álláspontja azóta?" – tette fel a kérdést Rogánnak Vona.

Vona emlékeztette a frakcióvezetőt: az, hogy valaki aláír egy ajánlóívet, nem jelenti azt, hogy rá is fog szavazni. Faragó egyébként a Fideszes jelöltet is támogatta az aláírásával, amiért Vona "nem érez semmi rosszat iránta", sőt, tiszteli, hogy "polgármesterként igyekszik a pártpolitika fölé emelkedni".

A Jobbik pártelnöke egyébként 30 éve ismeri Faragót és családjaik csak néhány házra laknak egymástól Gyöngyösön. Vonának pedig az általános iskolában Faragó felesége volt az énektanárja. "Ugye nem gondolja, frakcióvezető úr, hogy 6 évesen már politikai okokból kerestem Faragó úr ismertségét" – írta Vona a levélben, s hozzáteszi, kettejük kapcsolatát pártok feletti ismertség jellemzi.

Vona azt is állítja, hogy mióta a botrány kirobbant, többen is megállították Gyöngyösön és azt kérdezték, megbünteti-e majd a Fidesz Gyöngyöst az ügy miatt. A pártelnök ezért arra is kéri Rogánt, nyugtassa meg a gyöngyösieket, hogy nem lesz semmilyen retorzió.