A Blikk felgöngyölíti Lacika, a kis terrorista rémtetteit

2014.02.26. 06:38
Egyre több részletet tud meg a Blikk a hatodikos Lacikáról, a "kis terroristáról". Az Index eközben kiderítette, hogy egy nemrég elfogott mexikói drogbáró és Lacika ténykedésében van egy közös pont.

Nem a gyámügyet vagy az oktatási kormányzatot, esetleg a a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hanem a "kis maffiózót", a hatodikas Lacikát vette célba a Blikk. Ugyan Lacika családi körülményeiről és hátteréről nem tudunk meg sokat, de a kis mozaikdarabokból szép lassan összeáll a kép arról, hogy mit művelt ez az ember. A lap, amely kedden elsőként számolt be a rettegett Lacikáról, szerdán már a "kis terrorista" újabb rémtetteiről is hírt adott. Eszerint a "kis maffiózó" mobiltelefont is lopott a XVII. kerületi általános iskolában, ahová jár.

A lap birtokába került egy lista, amelyre azoknak a nevét írták fel, akik nap mint nap elszenvedték az erőszakos V. Laci terrorját. A bajkeverő miatt a szülők már nem akarták gyerekeiket iskolába engedni, az egyik tanár pedig 2000 forintot adott a rémnek, csak hogy ne menjen az iskola közelébe.

"A szülők a listán azt állítják, az egyik sráctól az uzsonnapénzét vette el osztálytársa, sőt a gyerek fülbevalókat is hozott otthonról, de mivel nem aranyból voltak, a kis maffiózó visszaküldte. Két másik kisfiú mobil nélkül tért haza, miután elvették tőlük azokat" - számolt be a lap.  

A Blikk szerint Lacikáról a nagyapja gondoskodik. A férfi nemrégiben bent járt az iskolában is, amikor a köznevelésért felelős államtitkárság munkatársai megkezdték a vizsgálatot az üggyel kapcsolatban. 

Bár nem mai, de szorosan ide kapcsolódó hír, hogy a kegyetlen, de puritán stílusával már-már mítikus figuraként tisztelték a nemrég elfogott mexikói drogbárót,  Joaquín „El Chapo” Guzmánt, a  Köpcöst, amire ráerősített a börtönből való legendás szökése is. Köpcös és Lacika életében úgy tűnik, van egy közös pont, ez pedig a mobiltelefon. Amíg Lacika mobilt lopott, Köpcöst a mobiltelefon buktatta le