Kávézó lehet a csákberényi metróból

2014.03.01. 09:03

Néhány napja adtunk hírt arról – a Metróért Egyesület fotója nyomán –, hogy a Fejér megyei Csákberény határában, félig földbe ásott síneken egy kiszuperált orosz (szovjet) metrókocsi áll. Hogy mi célból, azt nem tudta az egyesült.

unnamed
Fotó: Olvasónk

Ön mire használna egy használt metrókocsit?

Arra járt viszont most Köpcös becenevű olvasónk, akinek persze szintén eszébe jutott a négyes metrós tréfa – „lehet, hogy túlszaladt a tesztszerelvény a 4-es metrón”, írta levelében –, de ezen túl beszélt is az ott lévő két munkással. Akik azt mondták neki, hogy tudomásuk szerint a 144-es számú kocsiból kávézót alakítanak ki.

Lapunknak Beke Dóra, a Csákberényi Hírek szerkesztője azt mondta: sűrű homály fedi, mit keres ott a metrókocsi, ki, milyen céllal helyezte el a község határában. Az ingatlanon, ahol most a kocsi látható, korábban villaparkot és golfpályát akartak építeni, de a beruházás évek óta áll.

A BKV már 2009-ben döntött az EV és EV3 típusú szovjet metrókocsik eladásáról, úgy tervezték, hogy több mint százat fognak eladni, főleg gyűjtőknek.

A BKV először egyben, működő járműként akarta eladni őket, de amikor erre nem volt érdeklődő, hulladékként hirdette meg a kocsikat. Tavaly nyárig végül 24 metrókocsit adtak el 456 000 és 860 000 forint közötti áron, a huszonnégyből az egyik a csákberényi lehet.

Az Ön környezetében is felbukkant már használt metrókocsi? Hogy hol látta, és ha tudja, hogy mire használják, fotózza le, írja meg, és mi megírjuk.

Frissítés:

Felhívásunkra érkezett egy levél Pétertől, aki a Design Apartments Facebook-oldalán lévő képre hívta fel a figyelmet. Ezek szerint van egy metrókocsi, aminek az elejéből recepció lesz – már ha találnak megfelelő karosszérialakatost.