Bartos Sándor Fót új polgármestere

2014.03.02. 20:50 Módosítva: 2014.03.03. 01:16

A Fidesz-KDNP, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület támogatását is maga mögött tudó Bartos Sándor független jelölt kapta a legtöbb, 2261 voksot, a leadott érvényes szavazatok 50,12 százalékát a vasárnap tartott fóti megismételt időközi polgármester-választáson – közölte az MTI.

A 19 ezer lakosú településen a választópolgárok 29,45 százaléka járult az urnákhoz, ami valamivel magasabb a novemberi részvételi aránynál.

A három polgármesterjelölt közül a jelenleg a város alpolgármesteri tisztét betöltő Bartos Sándor győzött, míg a novemberben az élen végző Takács István, az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP jelöltje 1913 szavazattal (42,41 százalék) a második lett. A legkevesebb, 337 voksot (7,47 százalék) Mádly Zsolt független jelölt, Fót egykori polgármestere kapta.

Az 1-es számú egyéni választókerületben új képviselőt is választottak. A posztért induló öt jelölt közül Madaras Ádám (független) végzett az élen 203 szavazattal, míg „a novemberi győztes”, a szintén független Varga József Csongor mindössze 2 vokssal lemaradva most a második helyet tudta megszerezni. A további sorrend: Fábry Béla (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP) 181, Sándor István (Jobbik) 53, illetve Mádly Zsolt (független) 31 szavazattal - mondta Chrobák Zoltánné.

Fóton azért kellett időközi választást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet tavaly szeptemberben lemondott mind polgármesteri posztjáról, mind pedig az 1-es számú választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumáról.

A tavaly november 24-én tartott voksolás eredményét a szavazók egy részének szervezett szállításával összefüggő jogorvoslati, illetve felülvizsgálati kérelmek alapján a Budapest Környéki Törvényszék megsemmisítette, s új választási eljárás lefolytatását írta elő.