Így húzza le a holland turistákat 60 ezer forintra a "szülinapos lány"

2014.03.04. 15:24

A Csalók külföldön című holland műsorban szerepelt Budapest - számolt be az Origo cikke. Rejtett kamerával leplezik le, hogy egyes országokban hogyan verik át a turistákat. 

A holland műsor szerint van néhány lány a Váci utcában, akinek minden nap szülinapja van. Leszólítják az arra sétáló, turista kinézetű férfiakat, és megkérik őket, hogy hívják meg a szülinapos lányt egy italra. A videón egy holland férfi és egy nő megy be egy étterembe.

A szülinapos lány felsorolja nekik, melyek a kedvenc italai: pálinka, sör, pezsgő, energiaital, és rendel is mindebből, mindhármuknak. A húsz perces közös italozás során a külföldiek megtanulják, hogy egészségedre, a lány rendel még egy kört, majd kijön a számla 67 ezer forintról.

A holland férfi felháborodik, amikor átváltja az összeget euróra. A lánynak és az étterem pincérnőjének fogalma sincs a forint-euró árfolyamról, de erősködnek, hogy a férfinak rendeznie kell a számlát - írja az Origo.

A hollandnál nincs is ennyi készpénz, de sebaj, mert ki tud venni pénzt anélkül is, hogy az utcára lépne, mert az étteremben van egy bankautomata. A férfi csak 40 ezer forintot hajlandó fizetni, erre a lányok elkezdenek kiabálni, és azzal fenyegetik, hogy hívják a rendőrséget. Végül 60 ezer forintot fizetett.