no

Bekamerázták a Fidesz-szóvivő plakátját

2014.03.04. 19:34

Térfigyelő kamerákat szereltek a bajai fideszes jelölt, a párt szóvivője, Zsigó Róbert óriásplakátjaira. Legalábbis ilyen fotót tett közzé egy Facebook oldal azzal a megjegyzéssel, hogy a politikus figyelteti a plakátjait.

A történet előzménye az, hogy a „Magyarország jobban teljesít – Zsigó Róbert” feliratú plakátokra valaki vagy valakik módszeresen felragasztottak egy „A hazug” feliratot. Amikor ezeket leszedték, másnap újra visszakerültek.

A politikus Facebook-oldalán semmi nem olvasható sem a plakát átragasztásáról, sem azok állítólagos bekamerázásáról. Úgy tudni, a kamerákat a térfigyelő kamerák üzemeltetésével foglalkozó cégek közül az egyik piacvezető társaság szerelte fel és működteti.

A bajai politikai élet az utóbbi hónapokban számos érdekességet tartogatott a kívülállóknak. Ősszel egy időközi önkormányzati választást kellett megismételni – az akkor indított, végül vesztes baloldali jelölt, Teket Melinda az Összefogás jelöltje most a parlamenti mandátumért is –, majd felbukkant egy videó, amely a választási csalást lett volna hivatva bizonyítani, de kiderült róla, hogy hamis felvétel.

Nemrégen pedig saját pártbeli ellenfeleit záratta ki Zsigó a bajai Fideszből. A város korábbi polgármestere, Révfy Zoltán és egykori helyettese, Búcsú Lajos a bajai Fidesz-elnökség szerint rosszindulatú tevékenységével veszélybe sodorta a 2014-es választási győzelmet.