Gyurcsányt tartja legnagyobb árulójának Zuschlag

2014.03.08. 16:13

Gyurcsány Ferencet tartja fő árulójának Zuschlag János volt MSZP-s képviselő, aki tavaly ősszel hat év után szabadult a börtönből. A mintegy 75 millió forint pályázati pénzt elsíboló politikus szerint a volt kormányfő a legdurvább szavakkal adta ki az útját, miután 2004 októberében a holokauszt áldozatain viccelődött, írja a Blikk Zuschlag könyvének kéziratára hivatkozva.

Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor beleb...szunk a földbe. A miniszterelnök szemhéja enyhén rángatózni kezdett. Az arca égővörös volt, a szája egyetlen vékony csíkká változott. Kegyetlen volt, rideg, közönséges...

Így emlékezik vissza a hétfőn megjelenő könyvben Zuschlag arra a beszélgetésre, amely után kénytelen volt lemondani mandátumáról.

Zuschlag szerint azonban nem az ízléstelen holokausztos vicc okozta a vesztét. A párt vezetőinek az volt vele a bajuk, hogy túl okos, állítja.

Gyurcsány és társai feláldoztak engem. Gyűlöltek, mert okos voltam, törtető, és nem féltem tőlük.

 Az expolitikus a könyvében azt írja, ez a gyűlölet kölcsönös volt, ő sem szerette a szocialista pártot, mégis megviselte, amikor kegyvesztett lett. A legjobban az bántotta, hogy az a Gyurcsány Ferenc adta ki az útját, akinek ő hónapokig mosta a szennyesét.

Szóval: Zuschlag, takarodj... Mondta ezt az a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, akinek a szennyesét mostam hónapokig. Volt is mit. Sok mindennel gyanúsították: hogyan vásárolta meg a balatonőszödi nyaralót, honnan lett a timföldgyára, a milliói, az árambizniszben való részvétele. És nekem kellett minden egyes alkalommal kiállnom, és azt mondanom, hogy Gyurcsány Ferenc pedig tisztességes politikus.

Zuschlag egy pénteki interjúban azt is állította, Gyurcsány azokról az ügyekről is tudott, amelyek miatt ő börtönbe került. A könyvében így ír erről:

A legfőbb kérdés, ami mindenkit érdekelt, hogy Gyurcsány tudott-e arról, hogy a civil szervezetek és alapítványok rendre nem tartják meg azokat a rendezvényeket, amelyekre pénzt igényeltek, azokat fiktív beszámolókkal látják el, hamis számlákkal igazolják. Gyurcsány persze mindent tagadott. Szerintem meg hazudott.

 A Blikk Gyurcsány is megkereste az ügyben, de ő nem reagált az állításokra.