Bérgyilkosok vadásznak Ruttnerre?

2014.03.10. 07:17

Bérgyilkosok akarják megölni Ruttner György sztárügyvédet, aki emiatt hetekig védőőrizet alatt dolgozott és élt családjával – írja a Blikk.

A lapnak a ceglédberceli szomszédok közül többen beszámoltak arról, hogy nekik is feltűnt, ahogy heteken keresztül kísérték az ügyvédet a készenléti rendőrök irodája és otthona körül.

„Döbbenetes látványt nyújtottak a kommandósok, akik golyóálló mellényben, állig felfegyverkezve kísérték az ügyvéd urat. Itt, a birtoka előtt is felfegyverzett rendőrök vigyáztak rá, csak azt nem tudjuk, hogy miért volt szükség minderre” – mondta az egy ceglédberceli férfi. A rendőrség a Blikknek megerősítette, hogy Ruttner Györgynek valóban a rendőrség biztosított védelmet.

Az irodájában házi őrizetét töltő ügyvéd sem tagadta a Blikknek, hogy hetekig komoly fegyveres, majd lazább védőőrizetet kapott, mert meg akarták ölni. Ruttner úgy szerzett tudomást arról, hogy a rendőrök komolyan veszik a fenyegetést, hogy állítása szerint egy pénteki napon munka után otthonában csörrent meg a telefonja: azonnal keresse fel a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), mert sértettként akarják kihallgatni életellenes ügyben. Ruttner nem hitt a fülének, arra gyanakodott, hogy valaki tőrbe akarja csalni, vagy bántani akarják családját, mégis bement a Nemzeti Nyomozó Irodához, ahol közölték vele, hogy tudomásuk szerint bérgyilkosok vadásznak rá, de arról hiába faggatták, hogy kik és mi miatt akarhatják eltenni láb alól, fogalma sem volt róla. Első megdöbbenésében az uzsorásokra gondolt, majd a nagyobb büntetőügyeire, de a mai napig nem tudja, miért és kik küldtek rá bérgyilkosokat, és azt sem, elmúlt-e a fenyegetés.

Ruttner György jelenleg azért van házi őrizetben, mert a gyanú szerint több tízmillió forintot tett el ügyfelei pénzéből – emlékeztet a Blikk.