Az ajkai után a polgári polgármester is fehér port kapott

2014.03.12. 09:16

Tóth József, Polgár polgármestere is fehér port tartalmazó borítékot kapott kedden. Ugyanazon a napon, amikor az ajkai polgármester, Schwartz Béla is.

A Hajdú Online információi szerint a borítékot a lakására címezték, és a felesége bontotta fel. A nőre rászóródott a fehér por, ezért az orvosi rendelőbe sietett. Tóth József szintén ott tartózkodott, mert egy megbeszélése volt. Azonnal riasztotta a rendőrséget és a katasztrófavédelmet.

Tóth József (forrás: tothjozsefpolgar.hu)
Tóth József (forrás: tothjozsefpolgar.hu)

"A feleségemet az elsődleges vizsgálatok idejére karanténba zárták, és bár az kiderült, hogy a fehér por nem robbanóanyag vagy veszélyes méreg, a gyorsteszt azt azonban nem mutatta ki, hogy milyen anyagról van szó" – nyilatkozta Tóth József a lapnak, aki a kampánynak tulajdonítja a fenyegetést. A Hírhatárnak úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen ízetlen, rossz fenyegetéstől nem fog meghátrálni.

Ahogy a kedden fehér port kapott ajkai polgármester, úgy Tóth József is bíróság előtt áll. A volt szocialista parlamenti képviselőt, aki most a Demokratikus Koalíció színeiben politizál, az ügyészség egy 2005-ös ügy miatt bűnpártolással gyanúsítja. A Népszabadság szerint Tóth József ellen 2010 szeptemberében azért indított eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, mert a vádhatóság szerint Tóth Józsefnek kötelessége lett volna feljelentést tennie az M3 Kht.-nál még 2005-ben tapasztalt visszaélésekkel kapcsolatban.