Ünneplő statisztákat keresnek március 15-ére

2014.03.12. 13:04 Módosítva: 2014.03.12. 13:06

Kikerült a Facebookra egy levél, amiben egy Apple Party nevű hoszteszügynökség március 15-ére statisztákat keres – írja a Cink.hu.

A levél szerint a Kossuth térre 9 órára (ez a zászlófelvonás ideje), a Múzeumkerthez 7 órára kell menniük a jelentkezőknek (itt fél tizenegykor mond beszédet Orbán Viktor), akiknek dress code-ot is előírtak: fekete vagy sötétkék – "nem koptatott és szaggatott!!!" – farmernadrág, fekete cipő és fekete kabát. Az ügynökség 800 forintos órabért fizet.

A Cink utolérte a levél feladójaként feltüntetett projektmenedzsert, aki cáfolta, hogy a toborzásnak köze lenne a Fideszhez. Mint mondta: "Mi van akkor, ha a mondjuk csak a találkozási pont a Kossuth tér és a Múzeumkert, és a munkát valahol máshol fogják végezni?"

Mint ismert, három éve kiderült, hogy a kormány bértapsolókat szerződtetett a múzeumkerti ünnepségre. A KIM hozzánk eljuttatot levelében azonban cáfolja, hogy most is erről lenne szó. Állításuk szerint a rendezvény lebonyolításáért felelős Valton Security alvállakozója mindössze 20 főt biztosít a programokhoz, és őket is csak olyan feladatokra, mint például vízosztás vagy útbaigazítás.