Pintér pribékjei vagy a rafkós komcsik voltak?

2014.03.20. 19:39
Ritka Magyarországon a politikai üggyel kapcsolatba hozható különös haláleset, ezért már Welsz Tamás halálhíre beérkezésének pillanatában biztosak lehettünk benne, hogy a legmagasabb fokozaton fog pörögni az összeesküvés-gyártó gépezet.

Welsz Tamás halálhíre után azonnal el is árasztották az internetet az egyszerűtől a komplexig terjedő magyarázatok. Természetesen mielőtt még bármilyen kézzelfogható, tényszerű információnk lehetett volna Welsz halálának körülményeiről. Így aztán élőben követhettük, hogyan alakulnak ki a tutibiztos magyarázatok, minden tény hiányában. Az internet népe nem meglepő módon csípőből politikai összefüggést lát az esemény mögött.

Kezdjünk egy lakonikus, tömör, ám annál többet sejtető magyarázattal egy facebookos kommentelőnktől:

Ciánkapszula.

A Fidesz volt

Egy másik kommentelőnk már rátért a politikai szálra. Ő a kormánypártot sejti Welsz halála mögött:

jól rémlik, hogy pár napja szó volt róla, hogy fideszeseknek is intézett útlevelet?

A Klubrádió és a Nol.hu kommentelői ennél is tovább mentek.

Nahát, nahát, milyen érdekes, és mennyire kézenfekvő. Gyanúsítsunk meg valakit, csináljuk meg hozzá a feltételeket, majd a segítők közül egyet tegyünk el láb alól, hogy senkinek ne legyen bátorsága másként vallani? Érdekes feltételezés? Mindenesetre nagyon gyanús a dolog.
Erdekes! Azert kivancsi lennek mitol lehet valaki rosszul egy rendorautoban pinter pribekjei kozott!

Sőt, vannak, akik máris biztosan látják az összefüggéseket teljesen más ügyekkel: 

Múltkor meg a Welt200 tulajdonosa, vagy kicsoda halt meg, miután Lázár megszerezte a cégét... Rejtélyes eltűnések, politikai halálesetek...50-es évek?

Az MSZP volt

Vagy mégsem a kormánypárt tette el láb alól a regényes vállalkozót, hanem az ellenzék? Vannak, akik szerint ez a napnál is világosabb. A Mandiner kommentelői így fogták meg a dolgot:

Gondolom most ő lesz a baloldal mártírja.
Vagy agyonverték az úton, nehogy kihallgathassa az ügyész. Rafkósak ezek a komcsik.

Máshol erre jutottak a nálunk sokkal jobban tájékozott hozzászólók:

Amugy meg az ugy egyszeru mint a faek; a balliberalis maffia eltuntette az embert, mielott besarozhatta volna az egesz bagazst. Elegens buntett, jobb mint Don Pinter robbantgatasai a belvarosban
Az mszp-hez képest a don corleone család egy női himzőegylet volt..