Rendőrség: Welsz nem vett be semmit

2014.03.21. 18:55
A rendőrség cáfol Welsz halálával kapcsolatban

A rendőrök szerint nem vett be semmit a rendőrautóban Welsz Tamás, a csütörtökön elhunyt vállalkozó. Legalábbis „az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához" − mondta Kovács Viktória, az ORFK szóvivője, péntek esti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő szerint Welsz maga jelentkezett a rendőröknél, hogy bizonyítékokat szeretne átadni a Simon üggyel kapcsolatban. A budapesti lakására kiérkező rendőrökkel együttműködő volt. A lakásról Érdre vitték, majd az autóban azt vették észre a rendőrök, hogy Welsz rosszul lesz, szemei felakadnak. 

Tíz perccel később a legközelebbi rendelőintézethez értek vele, de fél órával később már halott volt az üzletember. A Welsz Tamáson elvégzett igazságügyi orvos szakértők jelenlétében elvégzett boncolás során nem találtak külsérelmi nyomokat. A rendőrök nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, így bilincset sem vele szemben. Az orvosszakértői vizsgálat részletesebb eredményéről későbbre ígért tájékoztatást a rendőrség. A lefoglalt tárgyakról pedig nem mondtak semmit.

Csütörtökön halt meg az MSZP-s Simon Gábor ügyével összefüggésbe hozott üzletember, akit korábban Panamában csalással vádoltak, és az Interpol körözte. A Sólyom Airways megmentőjeként színre lépő Welsz lakásában találták meg Simon hamis útlevelét, és ő segíthetett pénzügyeinek rendezésében is.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottak alátámasztják az Index korábban értesüléseit, miszerint Welsz saját maga hívta ki a rendőröket a lakására csütörtökön, mielőtt rosszul lett. A rendőröknek állítólag útleveleket akart átadni. A rendőrség péntek esti közleménye alapján még most sem zárható ki teljesen, hogy öngyilkos lett. Egyelőre hivatalosan nem lehet tudni, mi okozta a halálát, ezt államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport