Molnár Zsolt: Tisztázni kell, voltak-e Welsznek titkosszolgálati kapcsolatai

2014.03.24. 12:01

A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt szerint a testületnek keddi ülésén tájékozódnia kell arról, hogy Welsz Tamásnak, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott, csütörtökön elhunyt vállalkozónak voltak-e titkosszolgálati kapcsolatai akár Magyarországon, akár más államban – írja az MTI. Hétőn a Népszabadság írt arról, hogy egyre több bizonyíték van arra, hogy a hatóságok tudtak Welsz tevékenységéről, de valamiért nem tettek semmit.

Molnár Zsolt szerint a rendőrségbe vetett bizalom miatt fontos mielőbb tisztázni Welsz Tamás halálának körülményeit, hiszen egy rendőrautóban lett rosszul.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem érkezett olyan fideszes kezdeményezés, hogy az ülésen Mesterházy Attila MSZP-elnököt is hallgassák meg. Kitért arra is, hogy véleménye szerint minden országgyűlési képviselőnek nyilvánossá kellene tennie, rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal.

Rubovszky: Simon pénze három jogcímen is visszajár

Három jogcímen is visszakövetelhetők Simon Gábortól, az MSZP volt elnökhelyettesétől a számára képviselőségének ideje alatt kifizetett juttatások – mondta Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke hétfőn, a testület zárt ülése után újságíróknak.

A kormánypárti képviselő elmondta, hogy a bizottság majdnem egyhangúlag elfogadta az ügyben készült jelentéstervezetének vázát, a jelentést a héten szövegezik meg, a jövő héten pedig várhatóan elfogadják. A Pécsi Tudományegyetem szakértői véleménye „erősorrendben” három visszakövetelési jogcímet tartalmaz, ezt a bizottság elfogadta, és ezt javasolja majd az Országgyűlésnek.

Rubovszky György azt mondta, Mesterházy Attila MSZP-elnök a bizottság ülése előtt egy órával, a kampányra hivatkozva faxban mentette ki magát.