Malvin
9 °C
25 °C

Az MTI kihagyta a Rogán vagyonosodásáról szóló sajtótájékoztatót

2014.03.31. 17:31

Az MTI nem tartotta tudósításra érdemesnek Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s elnökségi tag és Juhász Péter Együtt-PM társelnök közös sajtótájékoztatóját, amelyet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető több százmilliós vagyonosodásával kapcsolatban tartottak hétfőn az V. kerületi önkormányzat épülete előtt. 

A tudósítás elmaradásáról megkérdeztük Lencsó Ritát, az MTVA sajtófőnökét, de ő azt válaszolta, hogy az MTVA nem áll kommunikációs kapcsolatban az Indexszel, amíg az egyik újságírónk nyilvánosan meg nem követi az ő egyik műsorvezetőjüket egy korábbi üggyel kapcsolatban, még akkor is, ha azt a pert az MTVA elvesztette.

A sajtótájékoztatón Kerék-Bárczy felszólította Orbán Viktort, hogy vonja vissza Rogán képviselőjelöltségét. Az V. kerületi polgármesterről a napokban kiderült, hogy nem 50, hanem 100 százalékban tulajdonosa egy 149 négyzetméteres budai ingatlannak. Rogán sebtiben módosította a vagyonnyilatkozatát is, ami feltűnt az V. kerületi MSZP-nek és teleszórólapozták vele a kerületet.

Az ellenzék nem hagyta annyiban a témát, és szombatra kiderítették, hogy Rogán felesége nem egyedül, hanem az alpolgármester élettársával közösen birtokol egy 141 négyzetméteres lakást, de a helyettesnek, Puskás Andrásnak is van egy, barátnőjével közös, hasonló méretű lakása ugyanott. Az ingatlanok alapterülete összességében meghaladja a 450 négyzetmétert, (hivatalosan valójában 490 nm) így akár 300 millió forint lehet a forgalmi értékük.

A frakcióvezető így értékeli a történteket: "Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.