Az MTI kihagyta a Rogán vagyonosodásáról szóló sajtótájékoztatót

2014.03.31. 17:31

Az MTI nem tartotta tudósításra érdemesnek Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s elnökségi tag és Juhász Péter Együtt-PM társelnök közös sajtótájékoztatóját, amelyet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető több százmilliós vagyonosodásával kapcsolatban tartottak hétfőn az V. kerületi önkormányzat épülete előtt. 

A tudósítás elmaradásáról megkérdeztük Lencsó Ritát, az MTVA sajtófőnökét, de ő azt válaszolta, hogy az MTVA nem áll kommunikációs kapcsolatban az Indexszel, amíg az egyik újságírónk nyilvánosan meg nem követi az ő egyik műsorvezetőjüket egy korábbi üggyel kapcsolatban, még akkor is, ha azt a pert az MTVA elvesztette.

A sajtótájékoztatón Kerék-Bárczy felszólította Orbán Viktort, hogy vonja vissza Rogán képviselőjelöltségét. Az V. kerületi polgármesterről a napokban kiderült, hogy nem 50, hanem 100 százalékban tulajdonosa egy 149 négyzetméteres budai ingatlannak. Rogán sebtiben módosította a vagyonnyilatkozatát is, ami feltűnt az V. kerületi MSZP-nek és teleszórólapozták vele a kerületet.

Az ellenzék nem hagyta annyiban a témát, és szombatra kiderítették, hogy Rogán felesége nem egyedül, hanem az alpolgármester élettársával közösen birtokol egy 141 négyzetméteres lakást, de a helyettesnek, Puskás Andrásnak is van egy, barátnőjével közös, hasonló méretű lakása ugyanott. Az ingatlanok alapterülete összességében meghaladja a 450 négyzetmétert, (hivatalosan valójában 490 nm) így akár 300 millió forint lehet a forgalmi értékük.

A frakcióvezető így értékeli a történteket: "Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika."