Félmillióan utaztak eddig az M4-gyel

2014.03.31. 15:19

Majdnem félmillió ember próbálta ki a hétvégén a pénteki indulástól vasárnap üzemzárásig ingyenesen használható 4-es metrót. A BKK szerint a lelkesedés hétfőn is töretlen volt, délelőtt 70 százalékos kihasználtsággal működött az új metróvonal, pedig már fizetni kellett érte.

Hétfőn reggel sokan már munkába mentek az új metróval, de még mindig voltak olyanok is, akik csak az állomásokat szerették volna megcsodálni. A vonal véglegesnek tekinthető kihasználtsága csak hetek múlva lesz majd reálisan megállapítható, mivel az utasoknak is ki kell tapasztalniuk, hogy az új hálózaton melyik a legelőnyösebb útvonal számukra.

Szombaton reggeltől – az új metró elindulásához kapcsolódva – a felszíni hálózaton is jelentős változásokat vezetett be a BKK: Újpalota, Zugló, a Belváros, Józsefváros, Bel-Buda, Kelenföld, Gazdagrét, Őrmező, Kelenvölgy, Albertfalva, Budafok, Budatétény, Nagytétény, Budaörs és Törökbálint mintegy 40 autóbusz-, 5 villamos- és 3 trolibuszvonalán változott a járatok útvonala és/vagy menetrendje. Az új felszíni közlekedési hálózat a www.bkk.hu/m4 címen érhető el, ahol egy interaktív térkép mellett – járatonként és városrészenként bontva – részletes szöveges magyarázatok és további térképek, rajzok segítik a tájékozódást.