Tasnádi jó hangulatot csinált a bíróságon

2014.04.03. 13:25
„Egy médiavállalkozó bízta meg” Fenyő János megölésével. Ezt vallotta Tasnádi Péter tanúként a Fővárosi Törvényszéken, ahol a Fenyő-gyilkosság büntetőperét tárgyalják.

Tasnádi Péter, aki más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, felnyírt punkfrizurával, fegyencruhában, kommandósok kíséretében érkezett a tárgyalóba, írja az MTI. Arra a kérdésre, hogy mi a jelenlegi foglalkozása, úgy válaszolt:

kisnyugdíjas.

Történetét kedélyesen mosolyogva adta elő, a tárgyalóban sokan nevettek. A tárgyalásra megidézték a Tasnádi Péter által megnevezett médiavállalkozót is, de amikor benyitott terembe, a bíró nyomban el is bocsátotta őt azzal, hogy semmi szükség a meghallgatására.

Tasnádi ezt vallotta:

  • A vádlottakat (köztük Jozef R.-t) nem ismeri, Fenyő azonban régi ismerőse volt, aki megbízta több feladattal is, és vitájuk nem volt.
  • A megnevezett médiavállalkozó 16-17 éve egy XI. kerületi hotel kerthelyiségében négyszemközt megbízta Fenyő megölésével.
  • A filmekben látta, hogy kell az ilyet csinálni: a sokmilliós díj felét kérte előre és meg is kapta. Egy ismerősének és az akkori feleségének beszélt is erről, mire ismerőse elkezdett fontoskodni, még terepszemlét is tartott, de neki esze ágában sem volt a bérgyilkosságot elkövetni, csak a pénzt vette fel. Fenyő megöléséről Las Vegasban értesült, mire nyomban felhívta „megbízóját”, hogy kéri a pénz másik felét, és meg is kapta.
  • A becsapott médiavállalkozónak biztosan nem lehetett köze Fenyő megöléséhez, hiszen akkor nem fizetett volna neki. Ezt leszámítva máig nem tud semmit a gyilkosságról.
  • Szégyelli, hogy lehúzta a médiavállalkozót, aki korábban barátja is volt, de ez „olyan magas labda volt, hogy nem lehetett kihagyni”.
  • A gyilkosság után felhívták egy mobilszámról, és fenyegetően beleüvöltötték a telefonba: „Vico!” Majd pedig azt üzenték neki, hiába bujkál Amerikában, úgyis ki fogják nyírni. Ezután rendőrismerősei segítségével kinyomoztatta, ki volt a telefonáló. „Beszélgettek” vele, mire a meggondolatlan telefonbetyár „megbetegedett és kórházba került”.
  • Tudomása szerint nem voltak versenytársai, vagyis rajta kívül másnak nem adtak megbízást a gyilkosságra.