Eligazították az Erzsébet téri biztonságiakat

2014.04.04. 14:03
Az Index információi szerint pénteken reggel eligazításon kérték a biztonsági őröket az Erzsébet tér üzemeltetői, hogy a jövőben tartózkodjanak a téren szórakozó fiatalok vegzálásától, csak a rendbontókra koncentráljanak.

A felújítás után frissen megnyitott Erzsébet tér őrei miatt a napokban sok fiatal panaszkodott.

Az Index is közölt egy videót, ahol a biztonságisok különféle érveket felvonultatva elküldték a vendégeket a területről.

A felvétel szerint a biztonsági őrök főként arra hivatkoztak, hogy a tér magánterület, vagy magántulajdonnak minősülő közterület, ezért jogukban áll elküldeni az alkohollal „tetten ért” fiatalokat.

Úgy tudjuk, hogy az üzemeltető, az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. a teret valójában nem magánterületnek, hanem közparknak tekintik, és mivel törvény tiltja a közterületi italozást, hivatalosan és nyíltan nem engedélyezhetik az italfogyasztást. A pénteki eligazításon azt próbálták megértetni az őrökkel, hogy ennek ellenére ne zaklassák a fűben vagy a padokon békésen italozókat.

A cég szerint az őrök feladata, hogy megakadályozzák a felújított park amortizációját. Ezért a rendbontók és a szándékosan károkozók kiszűrését tűzték ki célul.