Hirtelen építési helyszín lett az Együtt-PM eredményvárójának helyszíne

IMG 3117
2014.04.05. 14:39 Módosítva: 2014.04.05. 23:39

Váratlanul építési területté nyilvánította a VII. kerület az Együtt-PM vasárnapi eredményvárójának helyszínét a Madách téren. Az Együtt-PM már hetekkel korábban bejelentette, és nyilvánosan is meghirdette, hogy a Madách tér egyik kávézójában és a kávézó előtti köztéren várja majd a választások eredményét.

Lehet még ennél pitibb húzás a kampányban?

„A politikai rendezvény tudomásulvételét megelőzően a rendőrség jelezte: meg kell vizsgálnia, a környék útfelújítási munkálatai nem érintik-e a kiválasztott közterületi részeket is. Miután az építési vállalkozónál meggyőződtek arról, hogy a kiválasztott területek nem szerepelnek a közeljövőben az útfelújítás, burkolatcsere által érintett munkatervben, a politikai rendezvényre vonatkozó bejelentésünket tudomásul vették” – írta az Együtt-PM egy közleményben.

Péntek éjszaka azonban az önkormányzat megbízásából dolgozó építési vállalkozó elkordonozta az érintett terület jelentős részét és két konténert is elhelyezett ott, így a pártszövetség nem tudja felállítani a sátrait, ahol a rendezvényt tartotta volna. Az építkezés a tábla szerint április 5-én 18 órától április 7-én reggel 4 óráig tart majd. Igen, szombat délután 6-tól hétfő hajnali 4-ig.

Szombat éjjel egyetlen munkagép volt egyébként a területen, munkás egy szál se, és semmilyen munka nem folyt. Viszont éjjel megjelent egy rendőrautó, nem a közeli romkocsmanegyed élénk éjszakai élete miatt, hanem kifejezetten a kordont vigyázzák – jelentette munktársunk a helyszínről éjjel 11 körül.

Bajnai Gordon az Index kérdésére azt mondta: felháborítónak tartja ezt az intézkedést. Megkeresték az önkormányzatot és a vállalkozót is, aki „ nyilvánvalóan nem hétvégén akar építkezni”, és felszólították őket, hogy bontsák el a kordont. Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz, ha ez mégsem történik meg, Bajnai azt mondta:

mi mindenképpen ott leszünk vasárnap este

A rendőrség értesítette is a pártot, hogy a korábbi állításukkal ellentétben mégis a rendezvény irányába folytatná az építkezést a cég a választás hétvégéjén, és már az építési engedélyt is kiadta neki az önkormányzat. Ha szombat délután négy óráig nem viszi el a kordont a rendőrség vagy az önkormányzat, az Együtt feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt, mondták még napközben. Ez végül nem is történt meg.