Szavazzon a legszebb képviselőjelöltnőre!

2014.04.06. 00:23
Ezen a szavazáson nem a pártszimpátia, hanem az egyéni adottság dönt majd. A jelöltek fényképeit nyilvános adatbázisokból válogattuk ki, a lehető legelőnyösebbet kiválasztva. A nevek mellett feltüntettük a választókerületet is, ahol a jelölt indul, ha egyéni mandátumért (is) küzd. Nagyon sok hölgyet jelöltek, már az előválogatás sem volt egyszerű, és a levélszavazás idéző email-cunami miatt lehetnek olyanok is, akiket talán észre sem vettünk. Mindenesetre itt a mi listánk.

A képekre kattintva felnyílik egy nagyobb kép, ami segíti a mérlegelést. Szavazni a lap alján lehet. Csak egy jelöltet lehet megadni a Szavazok gomb megnyomása előtt, ezért jól gondolja meg, hova teszi az ikszet (pöttyöt)!

465074 4785069105736 349586147 o

Beregszászi Lili

A Békés megyei 3-as körzet jelöltjének fotója inkább a sejtelmesen ígéretes, mintsem klasszikusan bombázós-dögös, de mégis: valahogy nem tudja nyugodni hagyni az embert. Rögtön egy bukolikus idillel dobogtatja meg a férfiszíveket. Viruló természet, felhőtlen szabadság, kitörő életöröm, szinte maga a nagybetűs Tavasz.

Képzelje el, hogy Ön a szilaj paripa, és Lilivel együtt nyargalnak zöld réteken, hegyek ormán, hűs patakok közt, miközben lágy szellő simogatja az Önök bőrét, rügyeznek az úgynevezett fák, és a háttérből halk hárfadallam csendül fel. Ha ezt elképzelte, és jólesett, ne habozzon Lilit választani!

 
12047929603 ff495447f5 b

Bősz Anett az Alternatív Közgazdasági Gimnázium elvégzése után a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karán 2011-ben szerzett diplomát. Okos, visszafogott, elegáns nő – ez lehet az első benyomásunk róla, amihez valahogy ösztönösen egyfajta merevséget, hidegséget társít az ember.

De ezen a képen jóindulatú vizsgáztató benyomását kelti Bősz Anett, bár a mosolyában van valami abból, amikor a vizsgázó kinyögi, hogy nem tartja különösebben érdekesnek a tanárnő kutatási területét. Ez hiba, de nem végzetes. Küzdjön még azért Anettel, és ha nem félt soha vizsgákon sem, szavazzon rá.

 
csibakata portre

Csiba Katalin biológusként végzett Pécsett, foglalkozott viselkedésbiológiával, később a fenntarthatóság különféle témáival a Föld Barátai Magyarország civil szervezetnél, a budapesti 5. számú választókerületben indul.

Azt hihetnénk, hogy az LMP politikusa a templomi együttes fuvolása vagy kerületi cserkészvezető. De nem is tévedhetnénk nagyobbat, már ami az egyszerűséget illeti. A huncut mosolya önmagában is árulkodó, de a nyakában egyenesen ott lóg Az elveszett frigyláda fosztogatóiban is kulcsszerepet betöltő Rá pálcájának csúcsdísze! Csupa kaland, rejtély és nyomozás lehet vele az élet, és ki ne lenne mellette Indiana Jones?

 
1959610 730277200337871 563296329 n

Demeter Márta: Zuglóból indult, már az egyik nagy párt országos elnökségének tagja, rendszeresen járja az országot, fórumokat tart. A párt honlapja szerint hobbija a sportlövészet és a főzés.

Klasszikus szépség, külön erős volt a „Lássuk, mi van a felszín alatt” minikampánya. A pedáns üzletasszony imidzsével viszont érdemes vigyáznia, az introvertáltabb férfiakat elriaszthatja, ha úgy érzik, hogy mindjárt értékesítenek nekik egy befektetéssel egybekötött biztosítást. A pártból talán már csak Szanyi kapitány mer tréfálkozni vele. De ne rettenjen meg, válassza Mártát, ha szereti a Robin Scherbatsky-típusú hölgyeket.

 
Duro Dora-ul

Dúró Dóra: „Gyerekkoromtól kezdve szeretem például a focit, lógok a tévén, amikor valamilyen jó meccs van, illetve a kapu mögötti szektorokban szurkolni is szoktam, ha van rá időm"– mondta magáról egy 2010-es interjúban a budapest 6-os körzetben induló képviselőnő.

Elég máriateréziás lett ez a kép, de a Jobbikon belül „túrótortának″ froclizott képviselőnő élőben messze nem ilyen. Még a legádázabb ellenfeleinek is el kell ismernie, hogy egyáltalán nem a „Pistának jó lesz”-kategória, fekete egyenruhában igazán vadító lehet. Nekünk mondjuk nem tetszik így a haja, de hát régen minden jobb volt. Négy éve a legfiatalabb politikus volt a parlamentben, ma már két gyermek anyja – de ez ne tántorítsa el!

 
harmat gabriellan

Harmat Gabriella: „Ő Pakson indul. Atomvillanásnak cikizzük a háta mögött” – írja ajánlója. A 26 éves jogász gyerekkora óta a városban él a családjával, jelenleg a versenyszférában dolgozik értékesítési területen – áll bemutatkozásában.

A fotó és a képviselőjelölt nagy előnyének érezzük a természetességet, azt az érzést sugallja, hogy egy olyan nő, aki közülünk való. Elképzelésünk sincs persze, hogy milyen alkalomból kellett egy ilyen dögös ruhát felvenni egy lakótelepi ház erkélyéhez. Mindenesetre az eredmény elég meggyőző, messze kitűnik a keserédes ipari romantikából. Ha így szokott leugrani klotyópapírért is, akkor jó eséllyel számtalan kutyasétáltató szívét törte már össze a Tolna megyei 3. számú választókörzetben. Az önét is? Most szavazhat rá.

gallery big108

Jakab Gabriella a budapesti 7-es körzet jelöltje. Mint írja magáról, 6 éves kora óta sportol.

Jane Fonda fitnesszkazettáit látva 16 évesen beleszeretett az aerobicba, ami azóta, a rendszeres táncórákkal párhuzamosan, az élete részévé vált.

„Hobbiként szerepet vállaltam 2002-ben az akkor már négy éve működő, itthon elsőként alakult pompom csapatban" – mutatkozik be a budapest 7-es körzetben induló jelölt. Megnyerő, bírhatja a strapát, nehezen lehetne neki ellenállni. A sportos, amerikai típusú szépségek rajongóinak nemigen van más választásuk, mint ő.

 
60294 129675583749959 6241737 n

Király Nóra Budapest XI. kerületének önkormányzati képviselője, közgazdászból lett politikus. Facebook adatlapja szerint sokat sportol, például fut, cselgáncsozik.

Négygyermekes édesanya. Férje ajánlotta saját jelöltjeként a versenyre, azzal, hogy nagyon aligha kell őt bemutatni az újságíró/olvasó közönségnek, neve az egyik közös listán található.

A kicsit konzervatív portréfotóból jól látható visszafogottság árad, amivel furcsa, főleg a szeméből tükröződő fiatalosság teremt különös feszültséget. Beszéljenek hát ezek a mosolygós szemek!

 
kovacs-lili1

Kovács Lili kimaxolta a hamvassági-indexet, mivel még Horn Gyula volt a miniszterelnök, amikor, 1995-ben megszületett.

A bemutatkozása szerint neveltetésének köszönhetően korán megtanulta, mi a felelősségvállalás, a tanulás fontossága, a megbízhatóság és az életünk tudatos alakítása. Fontosnak tartja a fiatalok aktív részvételét a közéletben Fejér megyei 2-es körzet jelöltje.

Úgy érezzük, nem vitás, hogy az elsőválasztó srácok kire szavaznának abban a térségben, ha lenne fotó is a szavazólapon. Nagyon csini a szalagavatós fényképén, válassza őt, ha elmenne az afterpartyba!

DSC 9582

Kunhalmi Ágnes az egyik nagy párt titkos fegyvere a budapesti 15-ös választókörzetben. Helyezése az országos listán nem túl szerencsés: a 13. helyről indul; persze erről simán be lehet jutni.

Ezt tartotta fontosnak elmondani magáról az életrajzában: „Számomra legfontosabb politikai terület az oktatási rendszer, az óvodai neveléstől az egyetemi képzéssel bezárólag”.

Csúnya dolog lenne bárkit befolyásolni a szavazásban, de nem hallgatjuk el, hogy egyik lakossági fórumáról egy kollégánk egy dupla A3-as nagyságú Kunhalmi-plakáttal jött el, amit asztala fölé rögzített a falra. Kell ennél több indok, hogy rászavazzon? Persze kissé napközis tanárosra alakította a megjelenését, de jól tudjuk, hogy az igazi csibészeket leginkább ez hozza lázba.

 
1424302 10202352151755517 486180248 n

Laskovics Diána: 27 éves, Budapesten született, de Kecskeméten él már hosszú ideje. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, munka mellett, saját erőből elérve ezt az eredményt. 2008 óta ápolónőként dolgozik a Bács-Kiskun megyei kórház intenzív osztályán.

Az itt szerzett tapasztalatok miatt is döntött úgy, hogy politikai pályába kezd, az egyik kecskeméti körzetben, a 2-esben indul. Ha megnyeri a választást, a kecskeméti kórházban feltehetően tömegek fognak még komolyabb fájdalmakat érezni a hiánya miatt. Erős nőnek tűnik, nem kérnénk tőle egy pofont, ha nem muszáj. Ettől valószínűleg nem is kell tartani, ugyanis nagyon barátságos az arca. Ha bejön önnek egy igazi hús-vér ápolónő, tudja, kire szavazzon.

 
1425465 1403211989950107 1395836174 o

Lázár Andrea egy kispárt jelöltje.

Facebook-oldala szerint kiemelten érdeklődik a paksi atomerőmű építése iránt. Erre ön most biztos azt mondja, hogy „naná, a tekintete is sugárzó”, de mi ezt meg sem halljuk.

A bemutatkozása szerint a paksi ügy mellett élelmiszerpolitikai kérdések is foglalkoztatják a Pest megye 1-es körzetében induló hölgyet.

Nagyon sejtelemes fekete párduc a Zöldek jelöltje, a képe alapján Argentínában már rég miniszterelnök lenne. De miért ilyen kemény, démonian csábító képpel kampányol? Mindegy is, ha úgy érzi, hogy Lázár Andreát legutóbb Banderas oldalán látta a Desperadóban, vagy eddig nem érezte úgy, de most már rájött, hogy tényleg – szóval akkor azt gondoljuk, meg is van, kire fog szavazni.

mile melinda

Mile Melinda: Azt írja magáról: „szó szerint a tornateremben nőttem fel, a családom megannyi tagja sporthoz közeli munkakörben dolgozik. Piciny korom óta életem része a mozgás, a karatén keresztül, a jazz baletten és hip-hop-on át az atlétikáig számos sportot próbáltam, volt, amiket versenyszerűen is űztem”. Mostanában a túrázás, az aerobik, nyáron a kenuzás, télen a snowboard a kedvence a budapesti 3-as körzet jelöltjének.

A képen egy 30-as évekbeli kupléénekesnek adja ki magát, jó eséllyel sír a fekete zongora, amikor Melinda unottan rákezd egy fájdalmas őszi sanzonra. De amikor elefántcsont szipkáját megpihenteti egy art deco hamutartóban, talán kalapunkat levéve oda lehet lépni hozzá, hátha meg lehet hívni egy száraz Hungária pezsgőre. Krúdy óta tudjuk, micsoda érzéseket tud felkavarni egy férfiban akár egy boka vagy egy térd látványa is. Hát még egy ilyen hát! – tesszük hozzá mi, és ha ön is hozzátette, meg is van, kire szavaz.

971982 622169394477029 1376431584 n

Póka Leila tüntetések aktív résztvevője. Sok alkalommal rendezői vagy fényképész szerepet vállalt. Részt vett kilakoltatás megakadályozásában is. A titkos plakátolásokhoz is volt némi köze, írta ajánlója.

Ő maga így vall magáról az egyik közösségi oldalon: „Szeretem a padomat firkálni, nyáron németet tanulni, szeretek Pesten az osztállyal padon ülve énekelni, gitározni és azt várni, hogy 40 Ft-nál többet adjanak, nagyon szeretem a barátaimat, szeretek kuruttyolni.”

Egy igazi Jenny from the block a kép szerint, aki együtt lélegzik a választóival. Egy valódi életigenlő, pozitív dolgokat meglátó, talpraesett csajt képzelünk Leilába, akivel bárki szívesen összefutna a Balatonnál. Ha így érzi, szavazzon rá!

 
1492560 630091943714076 2078189136 o

Szabó Tímea 1976-ban született Budapesten. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd a Harvard Egyetem jogi karán tanult. Kezdetben öt évig újságíróként brit és amerikai lapoknak illetve hírügynökségeknek tudósított. 2003 őszén hazaköltözött, és bekapcsolódott a Magyar Helsinki Bizottság munkájába, ahol négy évig vezette a szervezet menekült programjának nemzetközi projektjeit.

Aki először néz rá, az is egyből vághatja, hogy ő a vállalati bulik sztárja, az ideális koszorúslány, és csak neki lenne szabad kiállításokat megnyitnia. A pajkos göndör fürtök és a hódító mosoly hatására bárki szívesen csenne el tőle egy táncot a lagziban. A nagy zöld szemek viszont egyfajta elérhetetlenséget is sugallnak, lehet, hogy Tímea hajlamos arra, hogy lenyúljon a férfiak torkán, kitépje a szívüket, aztán rátaposson a tűsarkújával. Persze lehet, hogy nem, de ez az egész még izgalmasabbá teszi.

Száraz-Dorka-w960-h640

Száraz Dorottya az egyik középpárt jelöltje. „Bölcsészkarra készültem, ehelyett külföldön dolgoztam évekig, és nem bántam meg: a világjárás számomra többet ért az olasz szakos végzettségnél, melyre készültem. Két gyermekem Olaszországban született, mégis végül hazaköltöztünk. Itthon saját vállalkozást indítottunk” – írja bemutatkozójában.

Hűvös eleganciával tekint a budapesti 10. számú választókerületre, de mi bármilyen kérdéssel bizalommal fordulnánk hozzá. Ha kissé kimértnek is tűnik, a nyakában lévő korallzátony jelzi, hogy egzotikus asszonnyal van dolgunk.

 
szeles diana

Széles Diána egy másik nagy párt jelöltje.

Debrecenben már forgott az önkormányzati politikában. Mint olvasni lehet róla: korábban versenyszerűen kosárlabdázott, jelenleg hobbiszinten focizik, kerékpározik, snowboardozik. Elmondjuk még egyszer: nemcsak szépen ívelt szemei vannak, de focizik is!

Takaros, jó kedélyű menyecskének tűnik, Eperjes Károly legyen a talpán, aki nem adná neki a Marica grófnő szerepét. Bármelyikünk szívesen mulatna vele a Horváth kertben Budán, szombaton este fél nyolc után. De naprakésznek is gondoljuk, ha DJ Nyitrai felkiáltana a Fidesz kongresszus estéjén, hogy „Shake that booty”, biztosan az első sorban rázná a buli kedvéért. Ránézésre jót lehet vele beszélgetni Szabó Magda regényekről és a szórványmagyarság problémáiról. Viszont, ha jól látjuk, gyöngynyakláncot visel, amiről minden körülmények közt a Fürgerókalábak száma jut eszünkbe.

 

Eljött a szavazás ideje

  • 5569
    Demeter Márta
  • 5050
    Lázár Andrea
  • 2653
    Dúró Dóra
  • 2406
    Csiba Katalin
  • 1723
    Szabó Tímea
  • 1505
    Kovács Lili
  • 1369
    Kunhalmi Ágnes
  • 987
    Mile Melinda
  • 910
    Széles Diána
  • 768
    Beregszászi Lili
  • 696
    Király Nóra
  • 507
    Harmat Gabriella
  • 439
    Laskovics Diána
  • 412
    Bősz Anett
  • 404
    Póka Leila
  • 335
    Jakab Gabriella
  • 329
    Száraz Dorottya