Így fogadták a lapok az újabb Fidesz-győzelmet

2014.04.07. 08:56

Először kapott lehetőséget 1990 óta a folytatásra egy jobboldali kormány – írja a Magyar Nemzet:

Valóban nagy jövő kapujához érkezett az ország: az Orbán Viktor vezette politikai közösség – kinek melyik tetszik – megvédheti, végigviheti, beteljesítheti, megszilárdíthatja, tökéletesítheti, javítgathatja azt az új gazdasági, társadalmi rendszert, amelyet az elmúlt négy év nagyszabású átalakítómunkájával létrehozott.

– írják.

Lesz-e még néhány ezermilliárd

„A baloldalnak ahhoz elég volt négy év, hogy a veresége után magához térjen, ahhoz azonban kevés volt ez az idő, hogy a múltja árnyaitól megszabaduljon, s egyértelmű alternatívát kínáljon a választóknak” – írja a Népszabadság, mely szerint „a következő négy év arról is szól majd, hogy kialakul-e a Fidesz politikájával, hatalomgyakorlásával szemben egy olyan erős, demokratikus, a választók számára hiteles, vonzó jövőképet felrajzoló ellenzék, amelynek a mostaninál jóval többen hajlandóak bizalmat szavazni.”

Nehéz megjósolni, hogy ta­lál-e még néhány ezermilliárdot a Fidesz, hogy a hatalmát újabb négy évig finanszírozza, elő ­tud-e még húzni a kalapból újabb, a rezsicsökkentéssel fölérő politikai csodaszert, vagy összeroskad, szétmállik mindaz, amiből hatalmának falait építette.

– írják.

A demokrácia védelme, Welsz végzete

„A balliberális oldal rögtön megtámadta azt az új választási rendszert, amelyet a Fidesz-kormány és annak parlamenti többsége alkotott. Mondván, épp e rendszernek köszönhető a kis pártok virulása, öztük azokkal, akiknek csak egyetlen céljuk van, a támogatási összegek megszerzése” – írja a Magyar Hírlap, hozzátéve: „Furcsa mindezt attól a politikai tábortól hallani és olvasni, amely egyébként kifejezetten a demokrácia védelmét tekinti egyik fő, ha nem a legfőbb célkitűzésének.”

A kormánypárti propaganda jól teljesített – írja a Népszava, mely szerint „most már ideje lenne válaszolni néhány kérdésre, arra például, hogy miért van letartóztatásban Simon Gábor.” A lap szerint Welsz Tamás „végzete pedig még több kérdőjelet vet fel. Miközben a rendőrség fuvarozta, egyszer csak elhunyt.”

A közönség a híradásokból és a háttérműsorokból arról is meggyőződhetett, hogy a kormányváltók csak rontást hoznának nagyszerűen prosperáló hazánkra. (...) A választásra hatott a propaganda. Most már válaszok is kellenének.

– írja a lap.