Botka: Nem elég kisebbik rossznak lenni

2014.04.10. 23:17

Az ellenzéki lét egyetlen pozitívuma: van négy év építkezni - mondta Botka László Szeged polgármestere, az MSZP választmányának elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Botka szombatra hívta össze a választmány ülését, ahol Mesterházy Attila értékeli a választási eredményt, majd maratoni ülés következik, sőt, egy nap nem is lesz elég a kibeszélésre.

Botka ígérete szerint a következő négy évben a politika tartalmán, stílusán változtatni fognak, megértették, hogy ez most nem volt elég, 2018-ban le kell győzni Orbán Viktort.

A vereség okai között említette, hogy működött a centrális erőtér, a potenciális választók negyede elég volt a várható kétharmados győzelméhez. Korábban elég volt egy ellenzéki pártnak az, ha a kisebbik rossz volt, előbb-utóbb úgyis hatalomra került.

Botka elmondta: alulról kell építeni, a szocialista párt helyi szervezeteit nyitottá kell tenni, meg kell újítani.

2014 egyben a három választás utáni tisztújítás éve is. Arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attilának nem kellene-e felajánlani a lemondását, Botka azt mondta: Mesterházy személyes döntését nem kommentálja. A politikus szerint a helyzet különleges, mert egymás után jönnek a választások, az elnökségnek pedig az önkormányzati választás végéig kell irányítania a választást.

Botka nem árulta el, mi az ő véleménye, csak annyit mondott: mindkettő (lemondás/maradás) mellett szólnak érvek.

Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségéről azt mondta: semmi nincs kőbe vésve.