Bajnai Gordonnak nem tetszik Horváth Csaba

2014.04.11. 20:19

Olyan főpolgármester-jelöltet kell találni, aki képes elnyerni nagyon sokféle fővárosi szavazó bizalmát, de a jelöltkeresés még folyamatban van. A demokratikus ellenzék ezt a jelöltet még nem találta meg.

Ezt mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM listavezetője az európai parlamenti választáson Veszprémben. Mindez azért érdekes, mert az MSZP elvileg megnevezte már listavezetőjét, és a baloldali pártok terve az, hogy az EP-választás után az országgyűlési választáshoz hasonlóan ismét együtt indulnak majd az önkormányzati választáson.

Bajnai ugyanakkor Horváth Csaba nevét nem említette, legalábbis az MTI tudósítása nem utal erre.

Horváth Csaba főpolgármester-jelöltsége erősen megkérdőjeleződött a baloldal választási veresége után. Csütörtökön például maga Botka László, az MSZP választmányi elnöke mondta azt, hogy Horváth jelöltsége nincs kőbe vésve, noha korábban már kőbe vésték.

Konrád György, a baloldal szellemi guruja sincs megelégedve Horváth Csaba jelöltségével. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Bokros Lajost, Kuncze Gábort és Bajnai Gordont nevezte meg saját jelöltjeként.

A baloldal főpolgármester-jelölti posztja ugyanakkor felértékelődött az országgyűlési választás után, mivel a listás és az egyéni eredmények alapján a baloldal csak minimális vereséget szenvedett Budapesten.