Morvai Krisztina szerint Avar Jánost és a megszállókat el kell küldeni a pokolba

2014.04.11. 09:12 Módosítva: 2014.04.11. 10:17

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetőjének komáromi lakossági fórumán egy néző, aki saját bevallása szerint nem jobbikos, arról beszélt, hogy tönkretették az országot, szétlopták a nemzeti vagyont, a politikusok hazudoznak, nincs magyar ipar, uniós árak vannak és ázsiai bérek, pedig mi magunk mindent meg tudnánk termelni, és közben még Berki Krisztián herevasalása is szóba került.

A Kemma.hu szerint a néző azt is mondta, hogy a látta a tévében Avar Jánost, aki azt mondta: „miért nem nyugszunk bele, hogy mint Palesztinában, telkenként itt is megveszik a földet”, majd elküldte az anyjába az ATV-s újságírót.

Morvai Krisztina megköszönte a felszólalást, és rögtön megkérdezte, feltehetik-e az internetre, mert „annyira remekül foglalta össze a magyarországi helyzetet”, és „ritka az ilyen egyenes beszéd”.

Morvai Krisztina: El kell kergetni Avar Jánost és a megszállókat

Morvai szerint ugyanis az emberek elfelejtettek egyenesen beszélni, és elfelejtik pokolba küldeni a „megszállóikat”. Mert ha a „megszállók” ezzel a viselkedési formával és egyenességgel szembesülnének, és akkor más megszállási területet keresnének maguknak.

És ez az Avar nevű ember, a lóbálózó lábú, nem merne ilyen pimasz hangon beszélni, hogy Palesztinához hasonlítja Magyarországot akkor, hogyha attól kellene tartania, hogy abban a pillanatban, hogy kimegy a stúdióból, udvarias, de határozott hangú fiatalemberek körbeállják és nagyon nagy szeretettel megkérik, hogy legyen szíves mellőzni a továbbiakban az ilyen hangon való beszédet Magyarországról, a mi hazánkról. Csak úgy udvariasan, és akkor már valószínűleg elmenne a kedve.

Morvai szerint az a baj, hogy a „megszállók” soha semmilyen ellenállásba nem ütköztek. A legfontosabb feladat ezért az, hogy 

akármit is csináltak velünk, akárhogy tapostak bennünket negyed századon belül, nem vették el az önbecsülésünket és a bátorságunkat, nem hagyjuk magunkat tovább megalázni, el fogjuk kergetni a megszállókat.

Az Index ATV-s forrásokból úgy értesült, hogy Avar János súlyos beteg, ezért hosszú hónapok óta nem szerepelt a tévében.