EP-választás: az MSZP az utcáról a netre menekül

2014.04.14. 12:29

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti listavezetője szerint a párt nem elsősorban közterületi hirdetésekkel, hanem inkább az interneten fog kampányolni - írja az MTI.

A politikus ezt azzal magyarázta a sajtótájékoztatón, hogy a parlamenti választással ellentétben ezúttal nincs központi kampánytámogatás, és a párt a "CÖF-höz hasonló munkásőrséggel" sem rendelkezik.

A Transparency International számításai szerint a Kormányváltók pártjai 1 milliárd 370 millió forintot költöttek az országgyűlési választás kampányára, azaz 370 millió forinttal többet, mint az megengedett lett volna. A TI szerint a Fidesz-KDNP még őket is felülmúlta, a pártszövetség több mint 2 milliárdot költött.

A május 25-ei EP-választás kampányához nem kapnak költségvetési támogatást a pártok, így a pártok dönthetnek arról, hogy mennyit szánnak pártjuk és jelöltjeik támogatására.

Budapesten formálja az MSZP uniós politikáját

Szanyi Tibor egy kérdésre közölte, ideje döntő részét ezután is Budapesten fogja tölteni, innen formálják majd az MSZP uniós politikáját. Ezt azzal magyarázta, hogy amint a Zalaegerszegről vagy Nyíregyházáról megválasztott országgyűlési képviselők sem szakadnak el választókerületüktől azzal, hogy bekerülnek a parlamentbe, ő sem hagyja itt Magyarországot, hanem amikor szükséges, Brüsszelben képviseli az érdekeit.