Írónőt zaklatott egy elmebeteg

2014.04.15. 10:16

Egy negyvenes éveiben járó férfi 7-8 éven keresztül folyamatosan, kisebb-nagyobb megszakításokkal bizarr, nyugtalanító, fenyegető tartalmú e-maileket küldözgetett egy neves, író álnéven publikáló, Zala megyei írónő internetes közösségi oldalon található hivatalos adatlapjára – áll a Zala Megyei Főügyészség közleményében.

A fenyegetések tavaly október 1-jén fordultak komolyra, az írónő ekkor döntött úgy, hogy feljelentést tesz a zaklató ellen.

A nyomozás során megtalálták a zaklatót, akit személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A kihallgatás során kiderült, hogy a zaklatóra nagy hatással voltak az írónő könyvei, ezért próbált a közelébe férkőzni, akár erőszakkal is.

A bíróság a férfi ideiglenes kényszergyógykezelését rendelte el, miután az igazságügyi pszichiáter megállapította, hogy a zaklatónak hasadásos elmezavara van. Ez a betegség kizárja az illető belátási képességét, ezért a Btk. alapján nem büntethető, így a zaklatóval szembeni nyomozást megszüntették.