Mesterházy: Rendpárti MSZP nincs, és nem is lesz

2014.04.15. 08:45

Mint azt mi is megírtuk, felmerült az MSZP szombati választmányi ülésén, hogy a Jobbik előretörése miatt a pártnak meg kellene változtatnia a politikáját egy rendpártibb irányba. A felvetés a Békés megyei Varga Zoltántól jött, aki azt mondta, hogy a vidéki Magyarországon megerősödött az emberek biztonságigénye, és erre a pártnak nincsenek megfelelő válaszai.

Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Népszabadságnak Mesterházy Attila, aki azt mondta, hogy

olyan, hogy rendpárti MSZP, nincs, nem is lesz.

Szerinte a rendpártibb karakter eleve erős kérdőjelekkel merült fel az ülésen, és ezt néhányan félre akarják értelmezni. Szerinte olyan megoldásokat kell találniuk ebben az ügyben, amelyek megfelelnek a demokratikus alapelveiknek, de választ is adnak a vidékiek problémáira.

Az nonszensz, hogy az MSZP versengeni akarna a Jobbikkal. Épp most tettük világossá, hogy a szélsőjobboldali pártot nem lehet karaténba tenni, hanem vitatkozni kell vele, rá kell mutatni a sok esetben fasiszta politikája visszásságaira, amely tönkre fogja tenni Magyarországot.

A lapnak nyilatkozott Varga Zoltán is, aki szerint a Jobbik diktatórikus, csendőrséget újraépítő megoldásaival szemben az MSZP-nek értékalapú, demokratikus, vállalható válaszokat kell adnia.