Nem ad több előleget a sértődött PM-es polgármester

2014.04.16. 09:25

Bekeményít Bihi Miklós vizsolyi polgármester, a Facebookon üzente meg, hogy nem ad több kölcsönt és előleget a rászorulóknak, mert a falu többsége a Fideszre és a Jobbikra szavazott – írja a Magyar Narancs.

A borsodi PM-es politikus a kampányban az Összefogás képviselőjelöltjének segített mint a PM vizsolyi csoportjának vezetője. A helyieket eddig többször a saját zsebéből támogatta, előleget adott a segély megérkezéséig, jelenleg mintegy 300 ezer forinttal tartoznak neki.

A segélyt 25-én, a fizetést a közfoglalkoztatottak 29-én kapták, holott a törvény szerint minden hónap 5-éig kell kifizetni. A többi településen 99 százalékban így csinálják. Én nem így csináltam, de mostantól így fogom

– nyilatkozta a lapnak.

A harmadik ciklusát töltő polgármester szerint a településen 170-en a Fideszre, 111-en a Jobbikra szavaztak, és csak 60-an a Kormányváltókra.

Nekem ebből az jön le, hogy amit én képviselek, az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön, nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én. Közfoglalkoztatást már megoldotta a kormány. Ja elfelejtettem, hogy a kenyérhez jó étvágyat kívánjak, remélem 4 évig elég lesz

– írta Facebook oldalára. Bihi szerint ő nem sértődött meg, az állampolgárok véleményét tiszteletben tartja, ugyanakkor szerinte a mostani választás szíven ütötte, nem is annyira az, hogy a többség a Fideszre szavazott, „a Jobbik felé fordulást nem tudom megérteni”.