Török Zsolt a Facebookon osztotta ki Konrád Györgyöt

2014.04.16. 08:37 Módosítva: 2014.04.16. 13:48

Török Zsolt, az MSZP volt szóvivője a Facebookon fakadt ki azok ellen, akik „tanácsokat adtak és erőszakosan erőltették az összefogást”.

Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!

Az egész egy ártalmatlannak tűnő bejegyzéssel indult („Csak az éjszakák ne lennének.”), de később, a kommentekben elszabadultak az indulatok.

Konrád György volt az egyik kezdeményezője a „demokratikus erők teljes körű összefogásának”. A Népszava január 8-án tette közzé a felhívást, amihez több mint 240 közéleti személyiség csatlakozott.

A választási vereség után a szocialista párt vezetése, köztük Mesterházy Attila, nem mondott le. A hétvégi választmányi ülésen ezt többen szóvá tették, köztük Fetser János orosházi elnök, aki távozott posztjáról. Ugyanígy tett Szekeres Imre, a jászsági szervezet vezetője.

UPDATE:

Török Zsolt szerdán kora délután új posztot tett közzé. Azt írta, nem akart megsérteni senkit, de a véleménye továbbra is az, hogy „széles rétegekhez, sok emberhez eljutó politikára és minél több ember véleményének figyelembevételével kialakított új megoldásokra van szükség. Viszont nem szeretném, ha bárki bármi mást is belemagyarázna hozzászólásomba. Azt visszautasítom.”