Esernyőt azért vigyen magával

2014.04.17. 13:52
A jó hír: egyre melegebb levegő áramlik fölénk. A rossz: időről időre megnő a záporok kialakulásának valószínűsége, és ha ez nem elég, mennydörgéssel, villámlással kísért zivatarokkal is találkozhatunk az ünnepek alatt – írja az Időkép.hu.

Péntekre több fokkal erősödik a nappali felmelegedés, délután már 17 és 22 fok lehet, a szél is enyhül. Délután és kora este keleten kialakulhat elszórtan záporeső, néhol egy-egy gyenge zivatar.

Amíg jön a déli szél

Szombaton már több zápor várható, ajánlott felszerelés az esernyő. Az enyhe hajnal után kellemes tavaszi idő lesz, 16 és 21 fok közötti hőmérséklettel.

Húsvét vasárnap és hétfőn is marad a változatos tavaszi időjárás, a napos időszakokat többször is erőteljes gomolyfelhő-képződés árnyékolhatja be. Vasárnap több helyen is előfordulhat záporeső, a déli megyékben és északkeleten pedig zivatarok is kialakulhatnak.

Hétfőn elsősorban északkeleten és nyugaton-délnyugaton lesznek zivatarok. Vasárnap kicsit hűvösebb lesz, délutánra 15 és 20 fok közötti hőmérséklet várható. Hétfőn a megélénkülő déli-délkeleti széllel melegebb levegő érkezik fölénk, így már nagy területen lesz több mint 20 fok a legmelegebb órákban.