Jön a fagy, riasztanak a meteorológusok

2014.04.17. 16:25

A meteorológiai szolgálat péntekre nyolc magyarországi megyére adott ki első fokú, citromsárga riasztást a várható talajmenti fagyok miatt. Az ország nyugati megyéiben és az Északi középhegységben várható, hogy reggel 0 fok alatti hőmérsékletek lesznek.

riaszt
Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint csütörtök éjjel az egész ország fölött csökken a felhőzet, fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék. A többfelé erős, néhol viharos északi, északkeleti szél délutántól mérséklődik. A hőmérséklet délután 11 és 18, késő este 7 és 12 fok között alakul.

Pénteken a reggeli órákban az ország legnagyobb részén napos idő várható, majd kelet felől megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet, és a déli óráktól keleten már eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

Napközben megélénkül, késő délután, este a Kisalföldön megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, a szöveges jelentés szerint északon, északnyugaton talajmenti fagy is lehet – a térkép szerint azonban a nyugat- és közép-dunántúli Vas, Zala és Veszprém megyékre is adtak ki figyelmeztetést. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.