Kaszával ment a mecseki medvehagymára

2014.04.17. 16:55
Medvehagymával együtt védett és mérgező növényeket is lekaszáltak és elvittek a napokban egy félhektárnyi mecseki természetvédelmi területről. A pécsi városüzemeltetési cég, a Biokom Kft. feljelentést tett az ügyben.

A Biokom Kft. az MTI-nek megerősítette a Pécsi Újság.hu hírportál csütörtöki információját, hogy a természetkárosítók célja feltehetően medvehagyma gyűjtése volt a Mecsek nyugati részén, a János-kilátótól délre eső területen.

A nyomok alapján teherautót használó elkövetők már azzal megsértették az előírásokat, hogy nemzetközileg védett helyen szedtek medvehagymát, amellyel együtt fokozottan védett és mérgező növényeket is elpusztítottak és elvittek.

Ezek közé tartozik a farkasölő sisakvirág, a kikerics, a gyöngyvirág, a turbánliliom, a mecseki zergevirág, a hóvirág, továbbá a nem védett, de elfogyasztva az egészségre ártalmas odvas keltike is.

Még nem lehet tudni, hova kerültek a lekaszált növények, a medvehagymát vásárlóknak ugyanakkor tanácsos a növényeket alaposan szemügyre venniük, a kifejlett gyöngyvirág és a kikerics levele ugyanis nagyon hasonló a medvehagymáéhoz - írta a Pécsi Újság.hu