Korrupt határőrök buktak le Gyulán

2014.04.17. 16:38

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön elfogott több gyulai határrendészt korrupció gyanúja miatt, közölte az MTI információját megerősítve a Központi Nyomozó Főügyészség.

Korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást folytat a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó hivatásos rendőrök ellen.

Gyanús lett, hogy a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó, határrendész szolgálatot teljesítő rendőrök a gyulai határátkelőhelyen a Magyarország területére történő belépéskor pénzt, illetve tárgyakat kérnek és fogadnak el külföldi kamionok sofőrjeitől. Ezért a TEK lecsapott a gyanúsítottakra.

Frissítés:

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2014. április 17-ei hatállyal visszavonta Ladányi Zoltán r. alezredes, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének, továbbá Iszály János r. alezredes, a kirendeltség határrendészeti osztályvezetőjének vezetői kinevezését. A Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetésével dr. Polyák Zsolt r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány 2014. április 18-ai hatállyal Wéber Csaba r. alezredest, a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjét bízta meg. A Biharugrai Határrendészeti Kirendeltséget 2014. április 18-ától megbízással Hegedűs Attila r. őrnagy vezeti, írja a police.hu