Tizenöt kilométeres dugó van az M5-ösön

2014.04.18. 12:55 Módosítva: 2014.04.18. 16:25

Több kisebb, személyi sérüléssel nem járó baleset miatt alakult ki jelentős torlódás az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán, Lajosmizse közelében, a Szeged felé vezető oldalon. A feltorlódott kocsisor mintegy tizenöt kilométeres, írja a katasztrófavédelem honlapja.

A hosszú hétvége és a hazainduló romániai és szerbiai vendégmunkások miatt egyébként is sűrű a forgalom az autópályán, így az arra autózóknak többórás várakozásra kell számítaniuk.

 

A Police.hu információi szerint az egyik baleset miatt teljesen lezárták az M5-ös autópálya jobb pályatestét a 67-es kilométernél, ahol fél tizenkettő körül eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy tehergépkocsi és egy személyautó.

A forgalmat a kecskeméti északi lehajtón leterelték az autópályáról, az autósok Kecskemét déli felhajtóján térhettek rá vissza. Az útzárat fél öt előtt nem sokkal oldották fel, de az úton még jelenleg is csak lépésben lehet haladni.20140418 130404 x 

Ha ezen az akadályon sikerült átvergődnie magát az embernek, akkor Kecskemét környékén egy jól időzített útfelújítás lassítja a forgalmat félpályás útlezárással. Az Útinform információi szerint ezt az akadályt pénteken kora délutánra már elkezdték elbontani, de nem tudni, mikorra végeznek.

Az érintett autópályát kezelő Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt.-t eddig nem sikerült elérnünk, így nem tudtuk megkérdezni, hogy miért éppen húsvét hétvégéjére időzítették az útépítést, amikor hírhedten nagy a forgalom. A Magyar Közút egyébként ezt ajánlja a csúcsforgalom túléléséhez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport