Húsvétkor is nagy a sor az ételosztásnál

DMOHA20140419001
2014.04.19. 15:40

Budapesten, a Rákóczi úton a jól ismert kép fogadja az arra járókat: a Blaha Lujza téri ételosztásnál rengeteg ember áll sorban. Bár elvileg ezen a területen megtiltották Tarlósék az ételosztást, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziójának, az Ételt az Életért Alapítványnak húsvétra külön engedélyt adtak a melegétel-osztásra. 

Február elején dőlt el, melyik helyszíneken engedélyezik 2014-ben a közterületi ételosztást. A következő öt, fővárosi tulajdonú helyszínen ingyenes közterület-használattal lehet ételt osztani egész héten, hétfőtől vasárnapig, reggel nyolc és délután hat óra között:

Január közepén írtuk meg, hogy a közterület-használati engedélyek kiadásárt felelős fővárosi Közterület-hasznosítási Bizottság egy ideje nem adott ki ételosztáshoz engedélyeket, hanem elnapolta a kérelmeket, és ezzel gyakorlatilag meghiúsult több ételosztás is. A hivatal lakossági panaszokra hivatkozott, majd közölték, hogy a kérelmeket azért napolták el, mert épp készül egy egységes koncepció az ételosztások engedélyezéséhez a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek bevonásával.

Ez a koncepció készült el végül február közepére.  <<Erről itt olvashat bővebben.>>