Két ember meghalt két különböző lakástűzben

2014.04.19. 11:19

Szombat reggel az MTI két olyan esetről is beszámolt, ahol egy házban tűz ütött ki, de mire a tűzoltók kiértek, a benn tartózkodó személyen már nem lehetett segíteni.

Az egyik eset egy III. kerületi, háromszintes épületben történt szombat reggel. A tűzoltók egy idős nő holttestét hozták ki az égő konyhából – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondása szerint a háromszintes épület második szintjén, egy lakás konyhájában keletkezett a tűz, öt négyzetméteren égtek a konyhabútorok.

A tűzoltók a konyhában egy eszméletlen idős nőt találtak, akit kivittek az épületből, de a mentők megállapították, hogy elhunyt. A tüzet eloltották, az épületből tíz embert kikísértek a füst miatt. Ők az épület átszellőztetése után visszatérhettek a lakásukba.

A másik eset Izsákon történt: egy kigyulladt családi ház oltása közben találtak rá egy holttestre –közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az elhunytról többet egyelőre nem lehet tudni.

Kovács Andrea elmondta: a Béke utcában egy hatvan négyzetméter alapterületű ház gyulladt ki, a tűz oltásához a szabadszállási tűzoltók vonultak ki. A tűzoltók két gázpalackot kihoztak az épületből, majd az oltás, valamint az épület átszellőztetése után találtak rá a halottra.