Hihetetlen táblát találtunk a Pancho Aréna mellett

2014.04.22. 17:02

A Pancho Aréna átadásakor fotózták kollégáink ezt az útfelújítási munkáról szóló táblát. Már elsőre gyanús lett, mert hacsak nem építenek egy makoveczista völgyhidat, 16,4 milliárd forintot azért mégis túlzás egy 1800 fős falu útjaira költeni. Maga a stadion is „csak” 3,8 milliárdba került.

A Magyar Közút Zrt. tavaly novemberben indított útfelújítási programot, 560 kilométer utat újítanak fel ennek keretében. Az útfelújításban részt vevő településeken viszont minden helyen az egész program költségét kell feltüntetni, ezért szerepel Felcsúton is 16,4 milliárd forint a táblán.

A Magyar Közút Zrt. elmondása szerint a felcsúti utakra 31,7 millió forintot költöttek, 127 méter (1200 négyzetméter) utat újítottak fel, illetve egy új kanyarodósávot is építettek. Pécsi Norbert kommunikációs osztályvezető elmondása szerint „közműkiváltások és átépítések történtek”, csatornáztak és az esővíz elvezetéséről is gondoskodtak, valamint új táblákat és  „forgalomtechnikai jelzéseket” is elhelyeztek.  A 811-es út felcsúti szakaszán 4000 autó halad át naponta.