Emberölés kísérletével vádolják a zenészt összeverő férfiakat

2014.04.23. 09:02

Acélbetétes bakanccsal rugdostak és az eszméletvesztésig vertek egy zenészét 2012-ben a miskolci Avasalján, az ügyészség most emelt vádat a két férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt, írja az MTI. Ez rendkívül súlyos bűncselekmény, a büntető törvénykönyv alapján tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, de életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható miatta.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfiakra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség, két társukat pedig segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, mert megtehették volna, de, nem hívtak segítséget.

2012. márciusában egy délután a vádlottak, akik huszonéves férfiak voltak az avasi templom közelében ittak. Mellettük haladt el a sértett, aki a városban ismert és népszerű zenész volt. A társaság két tagja köszönés után a férfi után futott és minden ok nélkül elkezdte verni. A földre kerülő embert acélbetétes bakancsaikkal rugdosták. A támadásnak az vetett véget, hogy társaik utánuk mentek.

Az egyik vádlott azonban később visszament az ekkor már eszméletlen, életveszélyes állapotban fekvő sértetthez. Végül nem bántalmazta tovább, de a mobiltelefonját elvette és a közeli bokros részen eldobta, hogy semmiképpen ne tudjon segítséget kérni.

A földön fekvő férfira járókelők találtak rá, ők értesítették a mentőket. A sértett életét csak az orvosi beavatkozás mentette meg. A sértett nagyon súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, önálló életvitelre már nem képes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport