Az Együtt-PM mindenkivel vitatkozna, még a Jobbikkal is

2014.04.25. 13:16 Módosítva: 2014.04.25. 15:32

Az Együtt-PM Szövetség nyilvános vitát kezdeményez az európai parlamenti választáson érvényes listával induló valamennyi párt részvételével - írják közleményükben. A szövetség levelet írt a pártvezetőknek, amiben azt javasolják, hogy a pártok képviselői a jövő héten egyeztessenek a részletekről.

A pártszövetség a Jobbikot is meghívta a vitára, annak ellenére, hogy mint írják, alapjaiban utasítanak el mindent, amit a Jobbik képvisel és megjelenít a magyar politikában.

de a viták tabusításának stratégiája nem működött az elmúlt években. Vitatkozni kell a Jobbikkal is, mert megtévesztik a választókat, programjaik, nézeteik csak elszegényedést és háborúskodást hoznának Magyarországra

- olvasható közleményükben.

A Jobbik szintén közleményt adott ki, eszerint készek részt venni egy programokat ütköztető vitán.

Reméljük, hogy ezúttal sem a baloldali pártok, sem a Fidesz politikusai nem fognak gyáván meghátrálni, ellentétben a tavaszi, Vona Gábor által kezdeményezett programütköztetéssel.

Mint írták, kezdeményezik, hogy a parlamenti pártok EP-listavezetői a közszolgálati televízió élő adásában vitázzanak EP-programjukról. A vitán Morvai Krisztina, párt EP-listavezetője képviseli majd a Jobbikot.