Repülősklub: nincs hulladék Hármashatárhegyen

2014.04.26. 10:42 Módosítva: 2014.04.26. 11:14

Az egyetemi sportrepülőklub szerint képtelenség amit az állam állít, és egyáltalán semmilyen hulladékot nem raktak le a Hármashatárhegyi Repülőtéren. Pénteken a Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) közleményt adott ki, amelyben azt írták, 16 millió forintra bírságolják az üzemeltetőt. A közlemény szerint egy geodéziai felmérés eredményéből arra következtettek, hogy több mint 9 ezer köbméter hulladékot raktak le a repülőtéren.

Zöld András, a sportrepülőklub egyik gazdasági vezetője szerint ez egészen elképzelhetetlen.  

Nem tudom, ezt az állítást egyáltalán végiggondolták-e, de 9000 köbméter egészen elképesztő mennyiség. Ennyi hulladékkal a Hősök terét is fel lehetne tölteni jópárszor!

– mondta az Indexnek.

Szerinte összesen annyi alapja lehet az MNV döntésének, hogy tényleg végeznek földmunkákat a repülőtéren, de csak az egyik kifutópályát töltik vissza. Ezt viszont hatósági engedéllyel teszik, és pontosan olyan anyagokat használnak, amiből a környező talaj áll. Az MNV közleményében emlegetett vas- és betondarabok egyáltalán nem szerepelnek a használt anyagok között.

Ez egy füves pálya, persze hogy nincs benne beton.

Ráadásul szerinte márciusban, amikor a Vagyonkezelő által hivatkozott felmérés elkészült, kifejezetten azt mondták a vizsgálatot végzők, hogy nem találtak szabálytalanságot.

Azt mondja, még csak az MNV közleményéből hallottak a bíráságról, de ha tényleg kapnak ilyet, megtámadják a döntést.

A Vagyonkezelő Zrt. már hosszabb ideje próbálja megszerezni a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér ellenőrzését, amit 1998 óta a Műegyetemi Sportrepülőklub kezel. Korábban arra hivatkozva próbálták meg visszaszerezni a területet, hogy szerintük a klub hiányosan töltött ki egy elszámolást.