Kamuzott az MSZP-s lap a lőrinci lisztről

2014.04.26. 17:21 Módosítva: 2014.04.26. 17:21
A helyi MSZP lapjában jelent meg, hogy lejárt szavatosságú lisztet osztott a XVIII. kerületi önkormányzat, a Lőrinci Magazin hírét az Index is szemlézte. Az önkormányzat ugyanakkor cáfolja az értesülést: 14500 nyugdíjasnak küldtek ki lisztet és senki nem reklamált. Csak a szocialisták lapjában jelent meg egy fotó egy lejárt szavatosságú lisztről, amit bárhonnan beszerezhettek.

Cáfolta a XVIII. kerületi önkormányzat azt a Lőrinci Magazinban megjelent hírt, miszerint két éve lejárt szavatosságú liszttel kedveskedett a hatvanöt év feletti nyugdíjasoknak Pestszentlőrinc fideszes önkormányzata a választások előtt néhány nappal. A lap bizonyítékként egy fotót tett közzé, amelyen az Aranykalász márkájú liszt tetején 2012. május 17-i dátum szerepel.

Csakhogy az önkormányzat szerint a fotót manipulálták, vagy – mivel a termék kereskedelmi forgalomból beszerezhető – a látható csomag nem az élelmiszerosztással kapcsolatban került elő.  

Az Önkormányzat az élelmiszeradománnyal kapcsolatban leszögezi: a nyugdíjasoknak, a Húsvét apropóján kiküldött adományokban található lisztcsomagok szavatossági ideje több mint fél év múlva, 2014 év végén jár le. Ezt a szervezők a kiosztás előtt ellenőrizték; csak és kizárólag olyan lisztcsomagokat szállítottak ki, amelyek érvényes szavatossági idejéről meggyőződtek.

"Ezt igazolja az is, hogy a csomagok kiszállítása óta több mint tíz nap telt el, és a Polgármesteri Hivatalba egyetlen panasz sem érkezett a lakosoktól" - írják. Hozzátették: a berendelt liszkontingensből megmaradt csomagokat az önkormányzat a hajléktalan-ellátással és segítéssel foglalkozó Tiszta Forrás Alapítványnak adta, amelyet a híradás után az önkormányzat azonnal megkeresett. Az alapítvány munkatársai átvizsgálták a szállítmányt. Minden esetben csak több mint fél év múlva lejáró lisztcsomagokat találtak az adományban.

A Lőrinci Magazin arról is írt, hogy a fideszes vezetésnek már a korábbi akciói is balul sültek el. Azt írták, hogy 2012 decemberében jóval a piaci ár fölött az egyik párttagjukkal vásároltattak szlovák burgonyát, aminek egy része rohadt volt. Ám az önkormányzat ezért most erre is kitért, jelezve: a krumpli magyar volt, az ár pedig a piaci árnál olcsóbb.

Az önkormányzat szerint a Lőrinci Magazin "hónapok óta folyamatos csúsztatásokkal képtelen állításokat terjeszt. Nem véletlenül: a Simon Gábor-ügy erősen megtépázta a helyi vezető szocialista politikusok, Kőrös Péter és Szaniszló Sándor hírnevét, akik saját szerepüket szeretnék saját tagságuk előtt bármi áron visszaerősíteni."