Fenekében turkált a meztelen férfi

2014.04.28. 16:30 Módosítva: 2014.04.28. 18:50
A Budapest belvárosában rohangáló, valószínűleg drog hatása alatt álló férfi már tiszta kosz volt, mire kiértek a rendőrök.

A vasárnap este szokatlanul telt a Bazilikánál: egy bevalamizett meztelen férfi kisebb felfordulást okozott, amikor hosszasan rohangált az éttermek és járókelők közt, amíg el nem vitték a rendőrök. Olvasónk korábban küldött egy videót, mostanra több dolgot is megtudtunk tőle:

  • a férfi az egyik étterem asztaláról felvett egy poharat és eldobta
  • egy fagyizóból elvette a pokrócot, és abban rohangált egy ideig
  • közben néha leguggolt, hogy turkáljon a fenekében
  • majd kényelmetlenül közel állt meg másokhoz
  • volt, aki csak megijedt, volt, aki felpofozta, de olyankor szaladt tovább
  • a következő étteremben felborított pár asztalt, ekkor az egyik vendég hozzávágott egy széket és egy poharat
  • néha azt mondogatta magyarul, hogy elvették a ruháját, néha pedig érthetetlen dolgokat
  • ezalatt többen hívták a rendőrséget, akik az olvasónk szerint csak percek után vették fel a telefont, és fél óra múlva értek ki a belváros közepére
Meztelen őrült a belvárosban

Amikor kiértek a rendőrök, nem volt könnyű dolguk a férfival, és jobb híján a letaposás módszerét választották, folytatta olvasónk, aki a rendőrök védelmében hozzátette, hogy a meztelen férfinak „tiszta kosz és fekália volt a keze meg a bőre, ezért érthető módon nem fogták meg szívesen kézzel, nem volt náluk gumikesztyű”. A férfi a földön is rúgkapált, ezért meg kellett bilincseljék a lábait is, amíg a mentők odaértek.

Magyar az illető

A BRFK az Index megkeresésére azt válaszolta, hogy a meztelenkedő férfi egy 36 éves, magyar állampolgár, aki jelenleg nincs meghallgatható állapotban. Kórházban ápolják, így meztelenségének okairól a rendőrség nem rendelkezik információval. 

Önmagát és mást veszélyeztető állapotban volt, ezért a mentők kórházba szállították. A rendőrség azt válaszolta nekünk, azért volt ilyen nehézkes az intézkedés ellene, mert jelentős erőkifejtéssel ellenállt, önkívületi állapotban volt. A rendőrök nem tartóztatták le, átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.